El Parlament demana al Govern que eviti el tancament de General Cable a Manlleu i Montcada

La moció, que s'ha aprovat per unanimitat, també demana a l'executiu que faci complir la llei de la competència

Un grup de treballadors de General Cable a la seu de Treball
Un grup de treballadors de General Cable a la seu de Treball | ACN
NacióSabadell
13 de novembre del 2019
Actualitzat el 14 de novembre a les 15:12h
El Parlament ha aprovat, aquest dimecres, instar el Govern a trobar una solució amb la direcció de General Cable, del Prysmian Group, que eviti el tancament de les dues plantes que l'empresa té a Manlleu i a Montcada i Reixac. La moció, que s'ha aprovat per unanimitat, també demana a la Generalitat que faci complir la llei de la competència, faciliti la recerca d'inversors per mantenir l'activitat productiva i faci d'intermediari per facilitar la interlocució entre treballadors i direcció. 

En aquest sentit, tots els grups parlamentaris han posat en dubte les raons econòmiques que presenta l'empresa i han posat sobre la taula possibles motius d'especulació. "És una empresa sense escrúpols", ha assegurat la diputada socialista Marta Moreta. En aquest sentit, el diputat d'En Comú Podem, Marc Parés, ha demanat al Govern que intervingui per tal que es garanteixi la continuïtat de l'empresa amb un nou comprador que mantingui els llocs de treball.

Des de la CUP, Vidal Aragonès ha posat sobre la taula els motius especulatius de la companyia i ha acusat la direcció del grup de buscar "falses causes productives i organitzatives". ERC, de la seva banda, ha lamentat una reforma laboral que facilita l'acomiadament dels treballadors i, des de JxCat, s'ha subratllat el paper del Govern i la tasca que està fent per evitar el tancament de les dues plantes.

Ciutadans i PP s'han expressat en la mateixa línia, i han apuntat els moments "d'inestabilitat política" que viu Catalunya com a possible motiu del tancament de l'empresa. "No contribueix amb res que hi hagi qui es dedica a tallar fronteres i evitar la mobilitat dels treballadors", ha assegurat Santi Rodríguez, del Partit Popular. El tancament dels dos centres de treball pot deixar 500 persones sense feina a Catalunya. Una dada que preocupa la cambra. L'aprovació del text s'ha fet amb la presència de l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i representants dels treballadors, que han agraït el suport del Parlament.
Arxivat a