FOTOGRAFIA

El vigatà Yurian Quintanas guanya el premi Screen del Festival de Fotografia La Nuu de Rubí

Segons l'artista, la seva obra "Silent rooms" transforma un entorn tan conegut com és la llar en un espai oníric que s’activa en la nostra absència

per Redacció , 13 de novembre de 2019 a les 14:12 |
Fotografies que integren el treball 'Silent rooms' | Yurian Quintanas
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Festival de Fotografia La Nuu de Rubí inclou el premi Screen, que reconeix amb 1.000 euros el millor treball de fotografia en format audiovisual. Enguany, el guanyador de la segona edició d'aquest premi ha estat el fotògraf de Vic Yurian Quintanas. L’artista, nascut el 1983 a Amsterdam però resident des de fa molts anys a Catalunya, ha obtingut el vot unànime del jurat amb la seva obra Silent rooms.

El jurat format per la comissària Natasha Christia, la directora artística de la Fundació Fotocolectania, Irene de Mendoza, i la fotògrafa Emilie Hallard ha destacat sobre l’obra guanyadora “la seva qualitat narrativa basada en la tècnica audiovisual. L’ambició de jugar amb els recursos més variats, com la imatge en moviment i la inserció d’un llenguatge més inventiu”.Segons el propi autor, Silent rooms imagina com és el món quan no el veiem i transforma un entorn tan conegut com és la llar en un espai oníric que s’activa en la nostra absència. A través d’una sèrie d’imatges en blanc i negre, on desubica objectes domèstics i els proporciona una nova vida, Quintanas reflexiona sobre la percepció que tenim de la realitat i mostra com un món que aparentment dominem pot ser en realitat estrany i incontrolable. Les fotografies es presenten amb l’acompanyament sonor del grup de música experimental català Cabosanroque.

A banda de Quintanas, els altres autors i autores finalistes han estat Egea Lamberti (Còrsega), Sergio Grispello (Itàlia), Antonella Molti (Uruguai), Lydia Metral (França), Tobias Asser (Països Baixos), Fernando Criollo (Perú), Débora Martínez (Espanya), Javier Arcenillas (Espanya) i Danielle Mari Terblanche (Sudàfrica).

Les fotografies de La Nuu romandran als carrers de Rubí durant tot el mes d’octubre i el festival clourà el dia 31 a les 19.30 h al Museu Municipal Castell (MMUC) amb la conferència de Calin Kruse.

 

Participació