Quin és el poble d'Osona que ha tingut més suport la CUP?

El partit de Mireia Vehí ha superat el 15% de vots en 15 municipis de la comarca

Mireia Vehí valora els resultats des de la seu de la CUP
Mireia Vehí valora els resultats des de la seu de la CUP | Josep M. Montaner
Ariadna España/Carles Fiter
12 de novembre del 2019
Actualitzat a les 9:58h
En la seva estrena en uns comicis espanyols, la CUP ha aconseguit irrompre al Congrés amb dos diputats. La insatisfacció d'una part dels independentistes amb el camí del procés ha fet que alguns pobles catalans canviïn la seva tendència de vot. A Osona, la CUP s'ha imposat a Lluçà i Sobremunt, on ha empatat amb ERC.

D'altra banda, un total de 15 de 50 municipis de la comarca han superat més del 15% de vots. És el cas d'Espinelves, El Brull, Taradell, Vilanova de Sau, Tavèrnoles, Santa Eulàlia de Riuprimer, l'Esquirol, Orís, Sant Vicenç de Torelló, Sora, Perafita, Lluçà i Alpens.

Els dos casos més clars de canvi de tendència de vot han estat la població de Vilella Alta, al Priorat, on els anticapitalistes han obtingut un 36,76%, i Viladamat, de l'Alt Empordà (35,56%), on al 28-A lideraven els republicans.
 
Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom i el percentatge de vot obtingut allí per cada partit el 10-N. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom de la imatge.
Arxivat a