Santa Eulàlia de Riuprimer recupera la Fira del Fredeluc i aposta per la botifarra

La iniciativa d'aquest diumenge presenta una marca col·lectiva de botifarra

Osona.com
15 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:53h
Un cistell de fredelucs.
Un cistell de fredelucs. | Adrià Costa

Un cistell de fredelucs. Foto: Adrià Costa


Santa Eulàlia de Riuprimer recupera aquest diumenge, 17 de novembre, la Fira del Fredeluc. De fet, torna reconvertida en la Fira del Fredeluc i la Botifarra. La intenció de la iniciativa és donar a conèixer, posar en valor i promocionar el producte local del municipi, així com el comerç de proximitat.

La segona edició d'aquesta fira se celebrarà des de les 8 del matí i fins a les 3 de la tarda, i comptarà amb activitats per a totes les edats. Des de la sortida boletaire a primera hora del matí i fins al tast de tapes elaborades pels comerços i restauradors de Santa Eulàlia amb el fredeluc i la botifarra com a protagonistes.

Entre les activitats, destaca la presentació de la marca col·lectiva "Botifarra de Riuprimer", un projecte impulsat pels dos obradors del municipi amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer i del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. L'encarregat de presentar-ho serà el reconegut cuiner i presentador del programa "Cuina per a solters" de TV3, Isma Prados.

La marca "Botifarra de Riuprimer" es concep com un distintiu que garanteix la qualitat i originalitat d'un dels productes més preuats de Santa Eulàlia de Riuprimer: la botifarra de Riuprimer. Una botifarra elaborada artesanalment pels petits obradors d'origen familiar del municipi amb una llarga tradició, amb ingredients de qualitat i que compta amb una característica molt pròpia: la seva elaboració a metres i la seva venda a pams.

Programa
8h. Trobada de boletaires i xerrada informativa "Collir bolets i respectar el bosc", a càrrec d'en Frede "Bosquerol"-
8h a 10h. Tastet de botifarra de Santa Eulàlia
8.30h a 11h Sortida boletaire guiada per en Tamayo i en Marc Casabosch
9.30h. Mostra de productes locals, demostracions artesanes, amb parades i activitats per a la canalla/Exposició a càrrec de la Societat Catalana de Micologia
11h. Arribada dels boletaires i exposició dels bolets trobats
11.30h. Xerrada a càrrec d'en Marc Casabosch
12.30h. Presentació de la marca de qualitat "Botifarra de Riuprimer" amb el cuiner i presentador convidat Isma Prados/Inici del tast de tapes i vins
15h. Fi de festa: Dinar de Botifarra i Fredeluc als restaurants del municipi