Crida a parar atenció als petits municipis per vetllar per la seva conservació

La delegada a la Catalunya Central Alba Camps visita Sobremunt que ha rebut diverses sol·licituds per crear habitatges d'ús turístic i només té 79 habitants censats

Alba Camps, durant la visita a Sobremunt
Alba Camps, durant la visita a Sobremunt | Govern
Osona.com
11 de novembre del 2019
La delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, considera que “els petits municipis requereixen d’una especial atenció si els volem conservar com a tals i hi volem garantir la igualtat d’oportunitats tan volguda i anhelada”. Tal com expliquen en una nota, Camps ho va dir durant la visita del passat 8 de novembre, Dia Mundial de l’Urbanisme, a Sobremunt on es va reunir amb l’alcalde Albert Güell. 

Fa tot un mes, el ple de l’Ajuntament de Sobremunt va aprovar una moratòria d’un any en la concessió de llicències d’habitatges d’ús turístic. A més, i a través d’ordenances fiscals, s’han establert bonificacions a l’Impost de Béns Immobles (IBI) per afavorir la mobilitat del parc d’habitatges buits i, alhora, recàrrecs als habitatges buits.

L’alcalde, Albert Güell, va explicar a Camps com s'ha arribat a aquesta situació. Actualment, a Sobremunt hi ha quatre habitatges d’ús turístic en funcionament i, també, una casa de turisme rural. En aquest darrer any, a més, han rebut tres noves sol·licituds per crear habitatges d’ús turístic, en un municipi que compta amb 79 habitants censats. El consistori està preocupat perquè la gent no es pugui quedar a viure al poble perquè l’única oferta habitacional tingui preus inaccessibles, per estar enfocat al turisme.

A la reunió també han tractat sobre el Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC). La trobada s'emmarca en el pla de visites per conèixer les diverses realitats del món local a la regió central de Catalunya. 

Arxivat a