Comprar l'energia al millor preu

El Grup de compra d'Osona aconsegueix 120.000 euros d'estalvi en la subhasta de quatre lots

Bet Piella, durant la subhasta d'aquest dimecres.
Bet Piella, durant la subhasta d'aquest dimecres. | Carles Fiter
08 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:11h
El Grup de compra d'Osona ha subhastat quines empreses subministraran l'energia als integrants del grup i a quins preus. Tal com informa Creacció, les empreses s'estalviaran uns 120.000 euros en el subministrament respecte de la facturació actual. Aquesta xifra s'obté sumant l'estalvi que faran totes les empreses del grup durant un any respecte dels preus que pagaven ara.

Aquest dimecres, es va fer una subhasta electrònica per escollir les comercialitzadores. Tal com remarca Bet Piella, regidora de Promoció econòmica, Ocupació i Comerç de l'Ajuntament de Vic, "els tres objectius marcat del grup de compra agregada s'han complert amb escreix". Aquests són que "l'energia sigui verda certificada, aconseguir el millor preu i que les comercialitzadores siguin d'àmbit local". "Sabem que si anem junts és més fàcil aconseguir millors preus", afegeix Piella.

Quatre lots

En la subhasta hi van participar cinc comercialitzadores. S'han fet quatre subhastes, dos lots pel preu indexat i dos pel preu fix, dividits entre alta i baixa tensió. "Els lots van en funció d'allò que consumeix l'empresa", clarifica Piella, remarcant que ha estat un procés amb "una garantida de transparència".

En el cas de les empreses que tenen la modalitat de preu indexat s'ha aconseguit un preu molt baix, un 40% menys que el preu inicial de sortida, tan a alta com a baixa tensió. Les comercialitzadores que han guanyat aquestes subhastes són Addeinnova i Aura Energia. En el cas de les empreses que tenen preu fix, s'han aconseguit també un estalvi considerable. En totes dues s'ha millorat el preu de sortida i les ha guanyat Aura Energia.

138 punts i amb les portes obertes

El grup està format per empreses d'Osona, principalment de Manlleu i Vic. Compta amb un total 138 punts de subministrament elèctric i un total de consum de 20 GWh. Piella explica que "a Vic les empreses són majoritàriament dels polígons i a Manlleu són més tipus comerç".

D'altra banda, remarca que no només s'han aconseguit aquests preus per qui estan al grup, sinó que "està obert a tothom i tothom s'hi pot adherir". "Des de Creacció s'analitzen les factures per veure si els surt a compte el preu", explica la regidora, destacant "la confiança i valentia", de les que han apostat pel grup des de l'inici.

Piella va més enllà i apunta que aquestes compres agregades es poden fer en altres productes com assegurances, llicències informàtiques o flotes de vehicles.

El Grup de compra agregada d'energia de què es beneficien empreses privades és pioner en l'àmbit català, després de Rubí. El grup està impulsat per l'Ajuntament de Vic, l'Oficina de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manlleu, l'Associació d'Empresaris de Manlleu i les tres associacions de polígons industrials de Vic (Malloles, PAE i Associació Vic Nord). La d'Osona és la primera iniciativa supramunicipal que hi ha a Catalunya, amb col·laboració público-privada.
Arxivat a