Reprès el procés de selecció del gerent del Consell Comarcal

En les properes setmanes es faran les entrevistes als 5 candidats que van superar les proves psicotècniques

Joan Carles Rodríguez, al Consell Comarcal
Joan Carles Rodríguez, al Consell Comarcal | Carles Fiter
08 de novembre del 2019
El Consell Comarcal d'Osona reprendrà el procés de selecció del gerent les properes setmanes. La tria es va aturar precipitadament la setmana passada perquè la prova psicotècnica va excloure 6 dels 11 aspirats a ocupar la gerència. L'alt nombre "inesperat" d'aspirants que no van passar pel sedàs va generar polèmica a l'ens. Ni alguns consellers d'ERC ni els seus socis de coalició (JxCat i Independents) van veure amb bons ulls els resultats. Per tot això, el president Joan Carles Rodríguez va aturar el procediment, tot i defensar-lo a ultrança.

Finalment, aquest dimarts la direcció del consell es va reunir amb l'empresa que va a portar terme la prova psicotècnica. En declaracions a Osona.com, el president remarca que l'empresa els va clarificar totes les proves (test de competència verbal, d'aptitud abstracta, de raonament quantitatiu, de velocitat perceptiva i una de personalitat). "Són proves molt dures que van durar tres hores", explica Rodríguez. Tot i això, apunta que la reunió va anar molt bé i "vam quedar convençuts que les coses s'han fet bé".

La decisió es va ratificar a la reunió de govern del dimecres amb els presidents i els consellers amb delegació. "No volem que ningú posi en dubte el procés", afegeix el president, mentre remarca que "com no podia ser d'altra manera" el procediment -"obert, net i objectiu"- segueix endavant. "La gerència és un càrrec important perquè ha de liderar la casa", conclou.

El procés del primer concurs

La data fixada per tenir gerent al Consell Comarcal era el 15 de novembre. El 9 d'octubre va finalitzar el termini de presentació de sol·licituds per formar part del procés de selecció. El 18, es va fer públic que dels 17 aspirants que s'hi van presentar, 11 van superar la primera fase. Aquests candidats van fer la prova psicotècnica el passat 21 d'octubre i van superar-la 5 dels 11. Després d'aquesta fase, només quedava entrevistar-se amb els aspirants. El procés, però, va quedar aturat en aquest punt, sense una data concreta. Es preveu que es reprenguin les entrevistes en les properes setmanes.

És la primera vegada que s'ha obert convocatòria per escollir el nou gerent del Consell Comarcal. Els empeny la llei, però també era una aposta de l'ens. Aquest 2019, ERC va arrabassar la condició de primera força als postconvergents. La formació republicana té 14 consellers; JxCat, 10; els Independents d'Osona, 4; el PSC, 3; i la CUP, 2.