Vic apujarà el rebut de l'aigua en un 2,67%

Només el govern vota a favor de l'ordenança que també aplicarà una bonificació fins al 80% per a famílies vulnerables

Anna Erra i Susagna Roura, durant el ple de Vic
Anna Erra i Susagna Roura, durant el ple de Vic | Albert Alemany
08 de novembre del 2019
El ple de l'Ajuntament de Vic va aprovar aquest dilluns -amb només els vots a favor de l'equip de govern- l'ordenança que regula el servei de subministrament d'aigua gestionat per Aigües de Vic. ERC i el PSC es van abstenir i Capgirem va votar en contra. El regidor Albert Castells exposava que hi ha un increment de les tarifes en un 2,67%, pels costos energètics i altres partides de despesa.

Castells destacava que des del 2014 no s'havien actualitzat i que la nova proposta inclou una tarifa per a famílies vulnerables "que arriba al 80% d'estalvi". D'altra banda, també contempla un que en cas de fuita accidental l'usuari no es vegi afectat amb "tarifes abusives". "Tot i l'increment, el preu de l'aigua a Vic és dels més econòmics", afegia.

Des d'ERC, Josep Lluís García exposava que els agradaria que la gestió fos pública, però la seva abstenció es va basar sobretot en la falta d'informació dels anys anteriors. Tot i la memòria justificativa del 2018 i la previsió del 2019, el regidor es preguntava quin ha estat el retorn del superàvit a la població en els anys de bonança. "Ens agradaria saber què ha passat i creiem que no hi ha hagut aquest retorn", afegia.

Per la seva banda, des de Capgirem Vic, Carla Dinarès va criticar la gestió privada d'una concessió "de 99 anys, franquista del 1949, que blinda el negoci i ens obliga tenir-la fins al 2040". "És un atado y bien atado", afegia la regidora. També criticava que tenint en compte les mancances de la xarxa, no es podia deixar la porta oberta a la possibilitat de no fer les millores previstes i necessàries en el sistema d'abastament.

Des del PSC, Carme Tena explicava que caldria millorar l'indicador d'aigua no registrada -que se situa en un 25%-, ja que hi havia molta aigua que no es podia facturar i era superior a la mitjana catalana. "Segurament es deu a la mala gestió", afegia.

En el torn de rèpliques, Castells va remarcar que tot i que es tracta d'una "concessió llarga", des de l'equip de govern valoren "la bona relació de qualitat-preu i que les enquestes de satisfacció en general són bones".
Arxivat a