Acaba sense acord la tercera reunió entre els treballadors de General Cable i Prysmian

La setmana que ve els integrants del comitè d'empresa tenen previst entrevistar-se amb els responsables del Ministeri d'Indústria

Concentració dels treballadors de General Cable a la seu de Treball.
Concentració dels treballadors de General Cable a la seu de Treball. | Twitter @FICCOOCat
Osona.com
08 de novembre del 2019
La nova reunió que han mantingut aquest dijous els treballadors de General Cablei la propietat, Prysmian Group, ha acabat sense acord. La sessió ha tingut un caràcter molt més tècnic que les dues anteriors i grosso modo s'han tractat qüestions sobre la productivitat de les plantes de Montcada i Reixac i Manlleu. 

Segons han explicat membres del comitè d'empresa a l'ACN, la firma italiana persisteix en la decisió de tancar els centres al·legant que li suposa generar un material que no necessita per al seu negoci. Però això, segons els representants dels treballadors, també suposarà la "saturació" de les plantes que el grup té a la resta de l'Estat. La setmana que ve el comitè té previst entrevistar-se amb els responsables del Ministeri d'Indústria.

Tal com fixa el calendari, dilluns que ve el comitè d'empresa i la direcció de Prysmian mantindran una nova reunió per discutir l'Expedient de Regulació d'Ocupació i intentar arribar a algun acord. "Asseguren que volen fer l'ERO amb el menor impacte possible, però nosaltres no estem d'acord amb el tancament", han dit des del comitè. "Els hem tornat a reptar perquè trobin una alternativa a la clausura de les plantes", han afegit les mateixes fonts. 

Aquest dijous la seu de Treball també ha estat escenari d'una nova protesta per part d'unes 150 persones. Segons el comitè d'empresa, s'han omplert tres autobusos amb treballadors que han vingut des de Manlleu, coincidint amb el dia de vaga. 

Dimecres vinent els empleats de Manlleu i Montcada i Reixac faran una nova vaga de 24 hores. Aprofitaran la jornada per anar protestar a Vilanova i la Geltrú, el lloc on el grup té les oficines centrals. 
Arxivat a