«Totes les acusacions contra en Txevi grinyolen molt»

L'advocada de Buigas remarca és difícil fer un "anàlisi seré dels indicis" perquè hi ha una voràgine mediàtica que continuarà

Txevi Buigas, declarant.
Txevi Buigas, declarant.
07 de novembre del 2019
Actualitzat el 21 de novembre a les 9:12h

"Txevi Buigas no ha participat mai en cap actuació que comporti violència o desordres, a casa seu no s'ha trobat cap explosiu i tota la inventiva d'un grup terrorista grinyola per tot arreu". Així de contundent es mostra Montse Vinyets, advocada de l'osonenc acusat de terrorisme i detingut a Soto del Real.

"Partim de la prèvia que no hi ha cap organització terrorista, no hi ha cap víctima ni cap actuació violenta", i "a més, la coneixem per un atestat policial", explica Vinyets a Osona.com.

Una de les acusacions que grinyola especialment és que la masia on viu Buigas era suposadament un espai per guardar material o fer reunions, i precisament "no s'ha trobat res". "Buigas és un activista que forma part la vida política, però d'aquí a les acusacions de la Guàrdia Civil, hi ha un abisme", conclou.

Una voràgine mediàtica que continuarà

D'altra banda, Vinyets remarca que estem immersos en una "voràgine mediàtica que no acabarà avui", ja que només s'ha aixecat el sumari de la peça número 2. En aquest sentit afegeix que "és difícil fer una anàlisi seré dels indicis que consten en l'atestat". "Els anirem desmuntant tots un per un", conclou.

Acusat de ser "braç executor" de l'ocupació al Parlament

Segons el sumari de l'Audiència Nacional, els detinguts de l'operació Judes planejaven tancar-se al Parlament de Catalunya per encàrrec d'un "grup secret" anomenat "CNI català". Aquest grup suposadament s'havia posat en contacte amb l'osonenc Txevi Buigas perquè aportés la infraestructura logística necessària per ocupar el Parlament i defensar-lo posteriorment.

Així ho detalla el sumari de la causa oberta a l'Audiència Nacional que ha tingut accés Osona.com. Juntament amb els altres detinguts, segons aquesta documentació, Buigas forma part de l'Equip de Resposta Tàctica dels Comitès de Defensa de la República, grup que havia de garantir la logística i la seguretat necessàries perquè es poguessin mantenir comunicacions dins i fora de l'edifici "el dia D". 

Es descriu Buigas com el suposat "braç executor" de "l'acció delictiva": "la persona designada per planificar, desenvolupar i fer els passos necessaris per portar a terme l'acció".