Més de 200 inscrits al primer Congrés de Voluntariat d'Osona

La UVic-UCC i més de 50 entitats han organitzat aquesta trobada que ha de servir per crear la coordinadora del voluntariat d'Osona

Durant la roda de premsa de presentació del primer congrés
Durant la roda de premsa de presentació del primer congrés | UVic-UCC
Osona.com
06 de novembre del 2019
La UVic acollirà el primer Congrés del Voluntariat d'Osona organitzat per la Universitat i per un conjunt d'entitats del voluntariat de la comarca que busquen "aglutinar esforços i poder donar suport a totes les institucions que es dediquen al voluntariat a Osona". Així ho explica el portaveu del Congrés, Joan Turró, que assegura que amb aquesta trobada es posaran les bases de la "coordinadora del voluntariat d'Osona que en cap cas suplirà les accions dels voluntaris i les seves entitats, sinó que servirà per donar suport en àmbits com el compliment de la llei catalana del voluntariat". Hi participaran 80 entitats d'àmbits socials, culturals o esportius i s'hi han inscrit 220 persones.

Aquest divendres a les quatre de la tarda arrencarà aquest congrés amb la inauguració a càrrec de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, el president del Consell Comarcal, Joan Carles Rodríguez, el director general d'Acció Cívica de la Generalitat de Catalunya, Bernat Valls, i el vicerector de Recerca i Transferència de Coneixement de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Jordi Collet. Aquesta primera jornada tindrà lloc a l'Aula Magna i inclourà una taula rodona sobre la situació actual del voluntariat a Osona i una altra sobre els reptes i estratègies del voluntariat envers el futur.
 

Ernest Codina, és el padrí del primer congrés. Foto: UVic-UCC



Un concert benèfic i 40 pòsters

Dissabte es presentaran els Estatuts de la Coordinadora del Voluntariat i fins a 40 entitats duran a terme una comunicació sobre la seva entitat, el seu funcionament i objectius. La jornada de dissabte estarà presentada pel padrí del Congrés, el comunicador i periodista Ernest Codina: "quan se'm demanen coses des de la meva terra, Osona, hi soc sempre. El congrés anirà molt bé i ajudaré a poder fer que les entitats es coneguin i teixeixin vincles". Per a Codina, "ser el primer padrí és un honor i un plaer".

La Universitat coorganitza aquest congrés "per responsabilitat social, pel seu vincle amb el territori i per transmetre aquests valors del voluntariat a tots els estudiants i a la seva comunitat". Això és el que explica la coordinadora del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials (CESS), Marina Geli, que conjuntament amb el servei d'Atenció a la Comunitat (UHUB) de la UVic-UCC han ajudat a fer possible aquest congrés que també inclou un concert benèfic. Serà divendres a la nit, a la sala La Cabra de Vic, i hi actuaran Ju i Ricard Puigdomènec, Pep Poblet, Miona, Duble Buble, Ninot Salat, Clara Maschio amb Guillem Soler, Cai Godayol i el DJ Wark. Els patrocinadors són la Fundació Antiga Caixa Manlleu, l'Ajuntament de Vic i l'Obra Social "La Caixa".
 

Consulta tota la programació al detall

Arxivat a