Vic promou l'adequació i l'enjardinament de les comunitats veïnals de manera autogestionada

El programa Veinat+ tenen l'objectiu de fomentar el treball comunitari

Primera jornada de treball comunitari a Vic
Primera jornada de treball comunitari a Vic | Aj. de Vic
Osona.com
04 de novembre del 2019
L'Ajuntament de Vic ha iniciat noves actuacions col·lectives per fomentar el manteniment dels espais de les comunitats de veïns i alhora bona convivència i cohesió. Uns treballs que es porten a terme per persones que formen part de les comunitats i reben el suport del Servei d'Habitatge Clarella de l'Associació Sant Tomàs, i persones derivades del programa de mesures alternatives, que permet realitzar treballs comunitaris per compensar sancions administratives. 
 
La primera jornada de treball va tenir lloc en dues comunitats del barri del Sucre. Es van adequar i enjardinar els espais comuns exteriors, aplicant-hi la metodologia "aprenentatge-servei" que fa possible que les persones que hi participin adquireixin coneixements i competències en jardineria i, al mateix temps, facin una acció de servei a la comunitat. 
 

Elisabet Franquesa a la primera jornada de treball comunitari Foto: Aj. de Vic


La regidora de Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa, destacava que la iniciativa propicia “noves oportunitats per crear i enfortir les relacions socials entre les persones que viuen a les comunitats” i al mateix temps "contribueix al benestar general de les persones que hi participen".

Veïnat+ té l’objectiu de promoure experiències positives en matèria de bon veïnatge a la ciutat de Vic, i l’equip que en forma part treballa en àmbits d’actuació transversals per fomentar la convivència veïnal a través de l’acció comunitària i promoure la participació a través d’espais i mecanismes que fomentin la diagnosi i l’organització col·lectiva.

 

Arxivat a