Aparcar a l'Hospital de Vic serà més econòmic

La tarifa es redueix en un 20% la primera hora d'estacionament

El pàrquing de l'Hospital de Vic
El pàrquing de l'Hospital de Vic | CHV
Osona.com
04 de novembre del 2019
Actualitzat a les 8:59h
El Consorci Hospitalari de Vic ha adjudicat el concurs públic per a la gestió de l'aparcament de l'Hospital Universitari de Vic a l'empresa Interparking. La concessió és per als propers 10 anys –ampliable uns altres cinc, si s'escau– i inclou millores que es faran efectives en els mesos vinents. Tal com explica el CHV, la nova concessió suposa un important paquet de millores pel que fa a accessibilitat i l'abaratiment de les tarifes.

La principal millora és que la tarifa es redueix en totes les franges horàries: en un 21% en la primera franja (del minut 25 al 60), un 25% entre la primera hora i la cinquena, i un 38% a partir de les cinc hores d'estacionament. Abans dels 25 minuts, l'estacionament serà gratuït. S'ha incrementat en 5 minuts (abans eren 20 minuts).

A més, s'aplicaran tarifes bonificades amb un descompte del 80% en el preu de l'aparcament als pacients que han de freqüentar l'Hospital de manera intensiva, com són els usuaris dels hospitals de dia i d'hemodiàlisi, i del 70% als usuaris que hagin de fer nit al centre.

Accessibilitat i infraestructures

També milloraran l'accessibilitat i les infraestructures. D'una banda, a l'entrada pel carrer Francesc Pla s'hi instal·larà un bloc d'ascensors exterior que connectarà a nivell amb la porta principal, cosa que permetrà fer més àgil el recorregut de la línia de bus que actualment entra al recinte. S'habilitarà un espai reservat perquè els taxis puguin accedir i deixar els usuaris.

D'altra banda, pel que fa a infraestructures, es repavimentarà tot el pàrquing; es millorarà la senyalització exterior per facilitar la circulació de vianants i vehicles; se substituirà la màquina d'expedició i validació de tiquets per equips més moderns; i hi haurà un sistema automatitzat de lectura de matrícules.
Arxivat a