Sant Tomàs acull voluntaris europeus per tercer any consecutiu

El grup farà una estada de 10 mesos a l'entitat a través del programa "Cos Europeu de Solidaritat"

Els voluntaris visitant les instal·lacions de Sant Tomàs.
Els voluntaris visitant les instal·lacions de Sant Tomàs. | Sant Tomàs
Osona.com
31 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:59h

Per tercer any consecutiu, Sant Tomàs acull un grup de voluntaris europeus format per 8 joves, que farà una estada de 10 mesos a l'entitat. La iniciativa s'emmarca en el programa que cofinança la Unió Europea "Cos Europeu de Solidaritat", per donar l'oportunitat a joves europeus de viure una experiència en un altre país.

Cinc dels vuit voluntaris ja han arribat a Catalunya aquesta setmana i la resta està previst que arribin les properes setmanes. El primer que han fet ha estat prendre contacte amb els diferents serveis de Sant Tomàs on faran el voluntariat. Faran suport a l'escola l'Estel, al Centre Ocupacional (a Calldetenes i a Manlleu), al Centre Cívic Santa Anna i al Centre Riudeperes. A més, també donaran un cop de mà en alguna de les activitats de lleure i esport del Club CAR.

Els vuit voluntaris procedeixen de països com Albània, Alemanya, Azerbaidjan, Bòsnia, Estònia, França, Grècia i Rússia, i tenen edats al voltant dels vint anys. Tenen formació en àrees diferents com la pedagogia, la teràpia ocupacional o l'economia, i comparteixen la sensibilitat cap als temes socials, i en concret cap a la discapacitat intel·lectual. Els voluntaris veuen la seva estada a Sant Tomàs com una oportunitat per agafar experiència en el sector social, a banda d'un repte per créixer personalment i professionalment.

La iniciativa "Cos Europeu de Solidaritat" té per objectiu crear oportunitats perquè els joves treballin de voluntaris o col·laborin en projectes –en els seus propis països o a l'estranger- que beneficiïn a comunitats i ciutadans de tot Europa.