De Manlleu a Milà: els treballadors de General Cable protesten a la seu principal de Prysmian

Uns dos-cents empleats es desplacen fins a Itàlia per evitar el tancament de les plantes de la capital del Ter i Montcada i Reixac

Treballadors de General Cable a la seu principal de Prysmian Group a Milà
Treballadors de General Cable a la seu principal de Prysmian Group a Milà | Cedida
Osona.com
30 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:10h
Uns dos-cents treballadors de General Cable s'han concentrat aquest dimecres al davant de la seu principal Prysmian Group per protestar contra la intenció de tancament de les plantes de Manlleu i Montcada i Reixac.

La mesura afecta 334 llocs de treball a la capital del Ter i 157, a Montcada. A més, es comptabilitza que podria afectar-ne 2.000 més indirectament a Osona. Aquest dimecres i dijous, se celebra una reunió del comitè de l'empresa, a nivell europeu, a Milà.
 

Treballadors de General Cable a la seu principal de Prysmian Group a Milà Foto: Cedida


La solució plantejada pels empleats de vendre les plantes a alguna empresa del sector i que mantingui els llocs de treball no és ben vista per Prysman Group. En aquest sentit, els treballadors denuncien que es tracta d'una estratègia per eliminar competència, ja que no les volen vendre a cap companyia del mateix sector del cable. A més, reivindiquen la rendibilitat, viabilitat i futur de les plantes.

La primera reunió, sense consens

La primera reunió entre els treballadors i la propietat es va celebrar aquest dilluns passat i es va resoldre sense arribar a cap consens. Els representants de l'empresa els hi han explicat les raons per les quals volen tancar les plantes. La propera reunió és el dia 4, en la qual també assistirà el director tècnic.

 

Treballadors de General Cable a la seu principal de Prysmian Group a Milà Foto: Cedida
 

Treballadors de General Cable a la seu principal de Prysmian Group a Milà Foto: Cedida

Arxivat a