Un congrés del voluntariat a Osona per primera vegada

La cita se celebrarà a principis el 8 i 9 de novembre a la UVic

Durant la presentació del Primer Congrés del Voluntariat d'Osona.
Durant la presentació del Primer Congrés del Voluntariat d'Osona.
Osona.com
29 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 17:14h
Des de fa un any, una cinquantena d'entitats, sota el paraigua de la Universitat de Vic, han estat treballant en la concreció del Primer Congrés del Voluntariat d'Osona, què se celebrarà el 8 i 9 de novembre a l'Aula Magna de la UVic. Aquesta doble jornada vol significar un punt i a part del voluntariat a Osona.

Fins a 50 entitats han estat participant, en major o menor grau, en la definició del que vol ser la creació d'una coordinadora d'entitats del voluntariat de la comarca, tenint en compte que s'hi vol englobar accions sense ànim de lucre des de tots els camps: social, cultural, ambiental, esportiu, sanitari, empresarial i educatiu, entre d'altres.

D'altra banda, un altre dels grans objectius del Congrés és la creació d'una plataforma de difusió de les entitats que fan voluntariat a la comarca i que faciliti el coneixement dels diferents projectes en marxa i la possibilitat que qualsevol persona que vulgui fer voluntariat s'hi pugui integrar. Les inscripcions al Congrés ja estan obertes, s'hi pot accedir en aquest enllaç.

Taules rodes i concert solidari

La inauguració serà divendres a les 4 de la tarda i posteriorment se celebraran dues taules rodones i la jornada de dissabte tindrà com a protagonista l'acte "Compartim bones pràctiques", en què diferents convidats explicaran experiències empresarials, educatives, d'entitats i personals en el marc del tercer sector i el voluntariat.

El Congrés es tancarà amb la presentació d'uns possibles estatuts de la Coordinadora del Voluntariat d'Osona i la convocatòria d'una nova reunió per aprovar-ne la constitució el 13 de març del 2020.

Com a acte paral·lel destacat serà el de divendres a la sala de concerts La Cabra, de Gurb, què ha cedit el seu local per a la celebració d'un concert solidari amb un doble objectiu. El principal és poder fer arribar el missatge del voluntariat a un públic més jove i divers i poc motivat per projectes solidaris. D'altra banda, com el preu de l'entrada serà d'un euro, els diners recaptats es destinaran a posar en marxa la plataforma d'internet del Voluntariat d'Osona. Hi haurà una desena d'actuacions com Ju i Ricard Puigdomènec, Duble Buble, Pep Poblet, Ninot Salat, Clara Maschio amb Guillem Soler, Miona, Cai Godayol i Wark.
 

Consulta tota la programació al detall

Arxivat a