Acaba sense acord la primera reunió entre els treballadors i la direcció de General Cable

Unes 150 persones protestaran dimecres davant la seu central del grup Prysmian a Milà

L'empresa de General Cable a Manlleu
L'empresa de General Cable a Manlleu | Josep M. Montaner
Osona.com
29 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:00h
La primera reunió entre els treballadors de General Cable i la propietat, Prysmian Group, celebrada aquest dilluns, s'ha resolt sense arribar a cap consens. Segons han explicat membres del comitè d'empresa a l'ACN, els representants de Prysman Group els hi han explicat les raons per les quals volen tancar les plantes de Manlleu i Montcada i Reixac. "Ens han fet la seva pròpia interpretació de les dades", lamenten. S'han emplaçat a una nova reunió, el dia 4, a la que també assistirà el director tècnic per respondre a preguntes "que avui no ens han sabut respondre". En paral·lel, dimecres, és previst que unes 150 persones, procedents de les dues plantes, participin en una protesta a les portes de la seu central de l'empresa, a Milà.

El tancament de les dues plantes suposarà l'acomiadament de 334 persones a Manlleu i 153 a Montcada i Reixac. Després de la reunió, divendres, amb el conseller de Treball, Chakir el Homrani, aquest dilluns s'ha donat pas a l'inici del "procediment legal" amb la primera reunió entre treballadors i Prysmian Group per tractar els motius de l'ERO. La trobada s'ha resolt, però, sense arribar a cap consens. 

La solució plantejada pels empleats de vendre les plantes a alguna empresa del sector i que mantingui els llocs de treball, expliquen els treballadors, sembla que a hores d'ara no ha estat del tot ben rebuda per Prysman Group que hauria apuntat al fet que, en cas que fos així, no les voldrien vendre a cap companyia del sector del cable.

Abans de la propera trobada entre empleats i Prysman Group, convocada pel dia 4 a Barcelona, aquest dimecres i dijous els treballadors participaran en una reunió del comitè de l'empresa, a nivell europeu, a Milà. El mateix dimecres hi ha prevista una protesta a les portes de la seu central de la companyia, a la ciutat italiana.
Arxivat a