El Consell Comarcal d'Osona atura el procés de selecció del gerent

El president Joan Carles Rodríguez demana disculpes als socis de govern, però no admet que "es posi en dubte" el procés

Joan Carles Rodríguez, durant la roda de premsa al Consell Comarcal.
Joan Carles Rodríguez, durant la roda de premsa al Consell Comarcal. | Carles Fiter
28 d'octubre del 2019
Actualitzat el 22 de novembre a les 9:26h
El Consell Comarcal d'Osona ha suspès a última hora les entrevistes als candidats del procés selectiu per a la gerència de l'ens. Així ho ha comunicat aquesta tarda el seu president, Joan Carles Rodríguez, en una roda de premsa.

Rodríguez ha llegit l'edicte publicat aquest diumenge al vespre en què es remarca que hi ha un "nombre inesperat de candidats exclosos" en la prova psicotècnica, i que s'ha considerat convocar els experts que han dissenyat la prova i avaluat els resultats. Dels onze aspirants que van fer aquesta fase, només en van passar cinc. S'ha aturat el procés fins a nova data.

Un procés que ha generat dubtes

Després de llegit l'edicte, Rodríguez ha deixat anar que no admet que "la millora dels processos selectius que va implantar el Consell Comarcal d'Osona l'any 2016 per impuls d'ERC siguin posats en dubte a l'hora de seleccionar el nou gerent". Per tot això, ha convocat una reunió dels consellers republicans per analitzar la situació.

D'altra banda, també ha demanat disculpes als cinc candidats que han superat la prova, així com als socis de coalició (JxCat i Independents d'Osona) "per si s'han generat dubtes des d'ERC sobre el procés selectiu de gerent".

Durant la lectura de l'edicte, Rodríguez ha emfatitzat que la finalitat del procés és "escollir el millor dels aspirants possible per tirar endavant l'ambiciós projecte de modernització i reforma en profunditat del Consell". No s'han acceptat preguntes dels periodistes.

Concurs per primera vegada

Era la primera vegada que s'havia obert convocatòria per escollir el nou gerent. La llei ha canviat en aquest sentit, però no és obligatori. Per tant, també era una aposta del Consell Comarcal, tal com avançaven a Osona.com.

Aquest 2019, ERC va arrabassar la condició de primera força als postconvergents. La formació republicana té 14 consellers; JxCat, 10; els Independents d'Osona, 4; el PSC, 3; i la CUP, 2.