El conseller Chakir El Homrani visita el menjador socialitzador del Casal Cívic de Torelló

El projecte pilot, gestionat per Areté d'Osonament, té per objectiu la inserció sociolaboral

Durant la visitia d'El Homrani al Casal Cívic
Durant la visitia d'El Homrani al Casal Cívic | Osonament
Osona.com
28 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:57h
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va visitar divendres passat el projecte de menjador socialitzador que impulsa el Departament al Casal Cívic de Torelló del carrer Rocaprevera. Es tracta d'una experiència pilot enfocada a la inserció sociolaboral de persones vulnerables o en risc d'exclusió social que requereixen d'iniciatives que els aportin formació i una experiència sòlida per facilitar-los la incorporació al mercat laboral ordinari. La Fundació Areté, vinculada a Osonament, es fa càrrec del servei de cuina, cafeteria i menjador del casal de Torelló des de fa unes setmanes.

El conseller va destacar que "l'Ajuntament ha detectat que hi ha persones en solitud no volguda i pretenem donar-los espais de socialització" i alhora, "entitats com Areté que fan un treball important per inserir persones amb problemes de salut mental hi podran desenvolupar projectes, a banda de donar el servei de bar i restauració". L'alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, va coincidir en la "necessitat d'alinear sinèrgies i treballar conjuntament entre les diferents administracions i el teixit social per establir dinàmiques positives que desemboquin en projectes com aquest".

Per la seva banda, la gerent d'Osonament, Mercè Generó, va explicar que des d'Areté s'ofereix un servei de restauració innovador, de cuina de proximitat i obert a tota la població de Torelló i la Vall del Ges. Un projecte que a més, "ajuda a la inserció laboral de joves amb problemes de salut mental".
 

Durant la visitia d'El Homrani al Casal Cívic Foto: Osonament


Després de la visita, van dinar al mateix casal. Els cambrers que van servir l'àpat eren quatre joves vinculats a Osonament que estan fent una formació de cambrer i auxiliar de cuina i que fan pràctiques tant al Casal Cívic de Torelló, com al BioArtCafè d'Osonament i en cafeteries i restaurants externs.

El de Torelló és un dels sis centres d'arreu del país que impulsa un projecte d'aquestes característiques per fer dels menjadors dels casals espais socialitzadors. La iniciativa s'ha implementat com a eix de l'acció comunitària que promouen els equipaments cívics en aquells centres que no disposaven de gestors dels espais de cuina, cafeteria i menjador.
Arxivat a