Tancada a l'ajuntament de Calldetenes durant 12 hores per protestar contra la sentència

Es tracta del primer municipi osonenc que fa una acció d'aquestes característiques i animen la resta de consistoris a mostrar el seu rebuig a una decisió judicial que consideren "injusta"

 L'alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer, i diversos regidors durant la lectura del manifesta contra la sentència de l'1-O
L'alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer, i diversos regidors durant la lectura del manifesta contra la sentència de l'1-O | ACN
Osona.com
25 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 23:23h
L'alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer, i diversos regidors han decidit tancar-se aquest divendres a la sala de plens per protestar contra la sentència de l'1-O i la repressió. L'acte ha començat a les 9 del vespre amb la lectura d'un manifest i s'allargarà fins dissabte a les 9 del matí. En total, 12 hores de tancada que serviran per mostrar el rebuig a la condemna de gairebé 100 anys de presó als polítics independentistes i líders de la societat civil. "Fem una cosa que no és habitual per denunciar una situació que no és habitual", ha destacat el batlle. Calldetenes és el primer municipi osonenc que emprèn una acció d'aquestes característiques, tot i que no es descarta que altres consistoris s'hi sumin en els propers dies.

L'alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer, ha explicat que aquesta setmana s'han iniciat reunions entre els partits independentistes de la comarca per veure quines accions es podrien fer contra la sentència des d'un punt de vista unitari, "on tothom s'hi sentís identificat". 

La setmana passada el ple de Calldetenes va aprovar per unanimitat la moció de rebuig a la sentència de l'1-O proposada per l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis. Malgrat els tres partits del consistori hi van votar a favor (Junts per Calldetenes, ERC i Poble en Moviment), els regidors republicans no s'han sumat a la convocatòria d'aquest divendres.