Els treballadors de General Cable a Manlleu confien en revertir el tancament amb la venda de la planta

Dimecres que ve més d'un centenar de treballadors volarà fins a Milà per protestar davant la seu de Prysmian

El conseller Chakir El Homrani es reuneix amb els treballadors de Prysmian a Manlleu.
El conseller Chakir El Homrani es reuneix amb els treballadors de Prysmian a Manlleu. | Josep M. Montaner
Osona.com
25 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 20:40h
Els representants dels treballadors de General Cable a Manlleu, propietat de Prysmian Group, s'han reunit aquest divendres amb el conseller de Treball, Chakir el Homrani, i l'alcalde Àlex Garrido. En declaracions a la sortida, els empleats afectats per l'ERO, satisfets amb el suport de les administracions, s'han mostrat esperançats perquè alguna empresa del sector acabi comprant la planta i s'eviti el tancament. El conseller de Treball ha defensat el "compromís" del Govern per revertir l'ERO i mantenir els llocs de treball industrial, 334 a Manlleu i 153 a Montcada i Reixac. Amb l'objectiu de fer arribar la seva protesta a Prysmian Group, més d'un centenar de treballadors de les dues plantes volaran dimecres a la seu del grup.

El conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha alertat que el procés que s'inicia dilluns amb la primera reunió entre treballadors i Prysmian Group per tractar els motius de l'ERO que han presentat per tancar les plantes de General Cable de Manlleu i Montcada i Reixac serà "llarg". Sense voler desvetllar-les, el conseller ha explicat que hi ha "diverses vies obertes" per intentar revertir la situació.
 

El conseller Chakir El Homrani es reuneix amb els treballadors de Prysmian a Manlleu. Foto: Josep M. Montaner



Els treballadors, però, veuen que la més factible seria que alguna empresa del sector del cable els acabi comprant i que es comprometi a mantenir els llocs de treball. "La nostra idea és que si ells no volen continuar amb el negoci, ens pugui comprar algú del sector que segueixi fabricant el mateix producte", ha explicat Eduard Mallarach, portaveu del comitè. "Sabem que ja hi ha hagut contactes en aquest sentit", ha afegit.

Amb tot, però, aquestes empreses no entraran en la negociació fins al moment en què Prysmian Group "obri la porta a la venda", ha explicat Eduard Mallarach, "i les empreses interessades puguin fer les seves ofertes".

Els treballadors han explicat que les fàbriques de Manlleu i Montcada i Reixac continuen treballant. "Potser es va més lent, perquè la gent està neguitosa, però es treballa igual", ha dit Mallarach.

Des del comitè d'empresa també han explicat que estan esperançats en aconseguir revertir el tancament "perquè tothom està apretant molt". "Ens consta que a Prysmian estan una mica preocupats perquè en altres plantes que havien tancat això no havia passat mai", ha afegit Mallarach.
Arxivat a