El Festival Protesta tanca edició amb un intens cap de setmana de projeccions i activitats

La setena edició del certamen és una de les més participatives fins al moment

Abans d'entrar en una de les projeccions al Vigatà.
Abans d'entrar en una de les projeccions al Vigatà. | Festival Protesta
Osona.com
25 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:57h
La setena edició del Festival Protesta encara la recta final. Encara queden dos dies intensos de projeccions i activitats. Cal destacar que la festa final, on s'entregaran els premis als millors curtmetratges, s'ha reubicat a diumenge 27 d'octubre a les 6 de la tarda a l'Atlàntida de Vic a causa de la manifestació que hi ha convocada a Barcelona. Segons l'organització, fins al moment, aquesta és una de les edicions més participatives.

Deu curtmetratges opten al concurs. Enguany se n'han presentat 363 a concurs. Dels films presentats, la majoria són d'Espanya (115) i Catalunya (32) però destaquen 41 propostes procedents d'Iran, 19 de Rússia i 11 de Brasil. També van arribar una proposta d'Iraq, de Síria i de Birmània; dues de Kazakhstan i quatre de Kyrgyzstan.

El concurs de curtmetratges compta amb tres premis: premi documental de 1.000 euros, premi ficció de 1.000 euros, i premi del públic de 500 euros. Tal com ha recordat Vilanova, el 25% del total del premi econòmic anirà destinat a una entitat social sense ànim de lucre.

Formen part del jurat Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural; Brigitte Vasallo, escriptora i activista; Estel Solé, actriu i escriptora; Elena Subirà, Relacions Institucionals, Màrqueting & Fundrising Docs Barcelona; i Carles Furriols, president de la Fundació Dr. Trueta.

Programació
DIVENDRES, 25 D'OCTUBRE
19.30h | VIURE PROTESTANT EL GÈNERE
Projecció del curtmetratge: Lesbofòbia. Un documental i deu respostes
Conversa amb Judith Juanhuix, doctora en física, investigadora, científica al Sincrotró Alba, mare i activista trans, i Àlex Bixquert, home trans, president de l'associació LGTB de Terrassa i biòleg Espai: Auditori Marià Vila d'Abadal, Fòrum de Debats

21.30h | SOFIA
Presentació a càrrec de Yousra El Mansouri, activista antiracista i feminista
Espai: Cinema Vigatà

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

10.00h | PROJECCIÓ DELS CURTMETRATGES DE LA SELECCIÓ OFICIAL 2019

Who is Europe?, Arthur Rambo, Exodus, Sonrisa, Winter In Europe, Let's go to Antarctica!, Tierra Mojada, Tahrib, Makun (No Llores) - Dibujos en un C.I.E. i Lesbofòbia. Un documental i deu respostes.
Espai: Cinema Vigatà

21.30h | ME LLAMO VIOLETA

Projecció final del Protesta 2019 amb la participació de David Fernández de Castro, director, i Joan Úbeda, productor.
Espai: Cinema Vigatà

DIUMENGE 27 D'OCTUBRE

18.00h | FESTA FINAL 2019

La festa final del Protesta és molt més que una entrega de premis. Cinema, música, dansa, teatre i l'speech corner del jurat ens faran reflexionar sobre la temàtica d'aquest any: Eufòria de Gènere.
Espai: L'Atlàntida (Carrer de Francesc Maria Masferrer, 4. Vic)

 

Arxivat a