Estudiants de la UVic exigeixen «flexibilitat avaluativa» per protestar per la sentència de l'1-O

Una cinquantena d'alumnes demanen manifestar-se sense repercussions fins al 15 de novembre

El grup d'estudiants entrant a Casa Convelescència
El grup d'estudiants entrant a Casa Convelescència | Adrià Costa
24 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:10h
Una cinquantena d'estudiants de la UVic s'han concentrat aquest dijous per demanar "flexibilitat avaluativa" al rectorat per poder protestar per la sentència de l'1-O. Els alumnes, agrupats sota la plataforma Acció Estudiantil, s'han reunit amb el rector Josep-Eladi Baños. Han entrat a l'edifici amb proclames de "Buidem les aules, omplim els carrers" amb l'objectiu de no normalitzar la situació actual.

"Mentre a moltes universitats públiques estan fent vaga i protestant, aquí a la UVic ens estan posant traves que no permeten mobilitzar-nos", expliquen. Per això, exigeixen poder-se manifestar sense repercussions, és a dir, que no hi hagi assistència obligatòria, que tinguin la capacitat d'ajornar les activitats avaluatives, la possibilitat d'avaluació única, i que puguin accedir als apunts a través del campus virtual. "Volem fer classe però també volem manifestar-nos", reclamen.

A més, posen una data límit per aquesta flexibilitat avaluativa: el 15 de novembre. Data en què ja s'hauran portat a terme les eleccions espanyoles i, per tant, es podrà reflexionar sobre el nou escenari.

Remarquen que no se senten "còmodes", davant la situació actual en què hi ha molts detinguts arbitràriament pels aldarulls d'arreu del país en protesta a la sentència del procés. "Tenim companys, parelles o familiars a la presó", afegeixen.

Un moviment transversal per la inacció del Consell d'Estudiants

"És un moviment que lluita per a tots els drets i llibertats", diuen els estudiants, remarcant que Acció Estudiantil agrupa diverses sensibilitats, no només de l'independentisme. Tot i que la plataforma va néixer el passat 8 de març, pel Dia de la Dona, ara s'ha reactivat per la sentència del procés.

D'altra banda, també critiquen la inacció del Consell d'Estudiants de la UVic davant la sentència del procés i el context actual. "Dona la sensació que més que un consell d'estudiants és del rectorat", afegeixen, destacant que Acció Estudiantil ha aconseguit més mobilització en una setmana que el consell en 5 anys. Tot i que a la concentració d'aquest matí eren una cinquantena, xifren que en manifestacions han arribat a ser 300 alumnes.

El claustre debatrà la condemna de la sentència

Precisament, el dimarts que ve el claustre de la UVic-UCC sotmetrà a debat si secunda el manifest que han impulsat col·lectius de professors universitaris i personal d'administració i serveis per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem i reclamar la llibertat dels presos. Durant la inauguració del curs, el rector Baños va fer una crida al "diàleg" a Catalunya.
 
Arxivat a