Meteorologia

El Ter engoleix la passera de Manlleu

La llevantada deixa 66,8 mm de precipitació acumulada a la capital del Ter

per Osona.com , 23 d'octubre de 2019 a les 09:09 |
La passera de Manlleu, engolida pel Ter | Josep M. Montaner
El Ter ha engolit una part de la passera de Manlleu que connecta l'Embarcador amb la Devesa. La infraestructura, que va tenir un cost de 180.000 euros, era inundable i tenia una llargada d'uns 70 metres i una amplada de 3,5.

La força de l'aigua, però, se l'ha emportada en el primer aiguat d'ençà de la seva inauguració aquest estiu. Tal com es pot veure a les imatges, la riuada ha descalçat la infraestructura després que s'hi hagin acumulat branques i altra brossa. Caldrà veure si es podrà recuperar o no. Segons MeteOsona, a Manlleu, han caigut 66,8 mm de precipitació acumulada.


Segons han explicat des de l'Ajuntament, fins que no baixi el cabal del riu, no es podrà determinar per quin motiu una part de la infraestructura ha aguantat la riuada mentre que l'altra, en canvi, no ho ha fet.

La passera ja es va inaugurar amb retard. Les fortes pluges van emportar-se el pas per les màquines per construir la infraestructura i, a més, per fer les obres era necessari desviar l'aigua sense provocar inundacions.


 

La passera de Manlleu, engolida pel Ter Foto: Josep M. Montaner

 

La passera de Manlleu, engolida pel Ter Foto: Josep M. Montaner

 

Participació