Comencen les negociacions entre Prysmian i els treballadors de General Cable

El comitè d'empresa de Manlleu remarca que farà tots els possibles per evitar el tancament

L'empresa de General Cable a Manlleu
L'empresa de General Cable a Manlleu | Josep M. Montaner
22 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:10h
La multinacional Prysmian Group ha presentat aquest matí tota la documentació pel tancament de les plantes de General Cable a Manlleu i Montcada i Reixac als treballadors. Aquest dimarts al matí, la direcció i empleats s'han trobat en una reunió en què s'ha constituïut la taula negociadora. "Ens han entregat la documentació i s'ha fet el calendari de reunions", explica Josep Urbano, del comitè d'empresa de Manlleu, a Osona.com. La propera reunió serà el 28 d'octubre.

"El nostre gabinet estudiarà les causes que argumenten, però ja els hem avisat que no hi estem d'acord", destaca Urbano. En aquest sentit, remarca que faran tots els possibles perquè no tanquin. El tancament de Prysmian Group afecta 334 llocs de treball a la capital del Ter i 157, a Montcada. A més, es comptabilitza que podria afectar-ne 2.000 més indirectament a Osona.

Des del primer moment, els treballadors denuncien que es tracta d'una estratègia per eliminar competència, ja que a la multinacional italiana no li interessa vendre la planta a una companyia del mateix sector. Reivindiquen la rendibilitat, viabilitat i futur de les plantes pel tipus de cable que elaboren.

La presentació de l'ERO, passat el període de les negociacions

Prysmian Group, que va adquirir la planta el 2017, al·lega motius organitzatius i estructurals. Segons la companyia, esperen a arribar a acords positius per ambdues parts tot i la gravetat de la mesura.

Amb l'entrega de la documentació, s'obre un període de consultes i negociacions de 30 dies naturals, tot i que és prorrogable. L'entrada oficial de l'Expedient de Regulació (ERO) per extinció de contractes per tancament de la planta a la conselleria de Treball es farà un cop passi aquest termini, i es pot presentar sense l'acord dels treballadors.

Protestes en marxa

Des de dimarts passat, 15 d'octubre, la planta de Manlleu fa aturades de dues hores en cada torn. Aquestes protestes s'allargaran fins a final de mes. Urbano ha explicat que també tenen previst un viatge a les oficines centrals a Milà coincidint amb una reunió del comitè europeu el proper 30 d'octubre.
Arxivat a