Vic

El consistori infantil de Vic treballarà per la remodelació d'un parc

Els nous 24 consellers han de fer l'equipament més sostenible, accessible, funcional i inclusiu

per Osona.com, 22 d'octubre de 2019 a les 12:55 |
El nou consistori infantil de Vic del curs 2019-2020 | Aj. de Vic
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vic va constituir aquest dilluns al vespre el nou consistori infantil, format per 24 alumnes de 6è de primària de totes les escoles de la ciutat. Els nous representants hauran de treballar durant tot el curs un projecte de remodelació d'un dels més de 100 parcs del municipi seguint criteris de sostenibilitat, accessibilitat, funcionalitat i inclusió.

Així ho va anunciar la regidora d'Educació Elisabet Franquesa, que va aconsellar als nous representats que treballessin al voltant de cinc valors: diàleg, participació, democràcia, respecte i consens.


El funcionament del consistori infantil

Els consellers infantils han de treballar per l'encàrrec que fa l'alcaldessa Anna Erra i l'equip de govern durant tot el curs. Els estudiants assistiran a sessions inicials per parlar d'aspectes com la democràcia, participació, funcionament de l'Ajuntament, el pressupost municipal i el ple, acompanyats per l'equip tècnic de l'Ajuntament.


Els alumnes de 6è també fan d'interlocutors amb els seus companys de classe: transmeten els coneixements adquirits a les sessions inicials i recullen idees i propostes que es treballen posteriorment amb tot el consistori infantil. A final de curs, es presenta el projecte a l'alcaldessa.

L'any passat la feina del consistori infantil es va materialitzar en una aplicació de mòbil per difondre el patrimoni de la ciutat.
 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació