Unes 250 persones es concentren a Vic per condemnar l'assassinat masclista

Una dona va morir a mans de la seva exparella aquest diumenge

Concentració per condemnar l'assassinat masclista a Vic.
Concentració per condemnar l'assassinat masclista a Vic. | Albert Alemany
Osona.com
21 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 21:45h
Unes 250 persones s'han concentrat a Vic aquest dilluns al vespre a la plaça de Vic per condemnar l'assassinat masclista d'aquest diumenge. Una dona de 25 anys va morir a mans de la seva exparella, de 29. És la primera víctima per violència masclista a Osona aquest 2019 i la setena a tot Catalunya.

A la concentració, organitzada per la xarxa feminista d'Osona i el Lluçanès, s'hi han pogut veure cartells com "Ni a Vic ni enlloc. Prou feminicidis", "La sororitat la millor eina per fer front al patriarcat" o "Somos el grito de las que no tienen voz", a més de banderes de països sud-americans (Cuba, Brasil i Equador, entre altres), d'on eren originaris tant la víctima com el presumpte autor de l'homicidi.
 

Concentració per condemnar l'assassinat masclista a Vic. Foto: Albert Alemany


Aquest migdia, l'Ajuntament de Vic també ha condemnat el fet i l'alcaldessa Anna Erra ha llegit un manifest en què ha expressat el condol a la família "d'una víctima injusta" i ha remarcat "el compromís de l'Ajuntament i les altres institucions per fer un front comú per erradicar la violència masclista", així com els mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció i recuperació de les dones i els seus infants.
Arxivat a