Vic condemna l'assassinat masclista

Una dona va morir a mans de la seva exparella aquest diumenge

Concentració de rebuig a la violència de gènere per l'assassinat d'una dona a Vic
Concentració de rebuig a la violència de gènere per l'assassinat d'una dona a Vic | Josep M. Montaner
Carles Fiter
21 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:33h
Un centenar de persones s'han concentrat aquest dilluns al migdia a la plaça Major per condemnar l'assassinat masclista d'aquest diumenge. Una dona de 25 anys va morir a mans de la seva exparella, de 29. Els Mossos segueixen investigant el cas i el detingut passarà a disposició judicial els propers dies. És la primera víctima per violència masclista a Osona aquest 2019 i la setena a tot Catalunya.

A la concentració, l'alcaldessa Anna Erra ha llegit un manifest en què ha expressat el condol a la família "d'una víctima injusta" i ha remarcat "el compromís de l'Ajuntament i les altres institucions per fer un front comú per erradicar la violència masclista", així com els mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció i recuperació de les dones i els seus infants.
 

Concentració de rebuig a la violència de gènere per l'assassinat d'una dona a Vic Foto: Josep M. Montaner


Erra també ha remarcat que "l'assassinat de les dones és l'expressió més extrema de la violència masclista", cosa que "destrueix vides i que impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d'oportunitats i les nostres llibertats". "Ens volem vives i lliures de masclisme. No volem ni una víctima més a Vic ni a Osona ni a enlloc", ha conclòs.

Després de la lectura, s'han fet 5 minuts de silenci. A la concentració també hi havia altres regidors del consistori vigatà com Maria Balasc (ERC) i Carme Tena (PSC).

D'altra banda, a dos quarts de 9 del vespre, la xarxa feminista d'Osona i el Lluçanès ha convocat una altra concentració a la plaça sota el lema "Prou Feminicidis: Ni a Vic, ni enlloc".
 

Concentració de rebuig a la violència de gènere per l'assassinat d'una dona a Vic Foto: Josep M. Montaner


 
Arxivat a