​La Policia Nacional registra l'oficina de Viatges Alemany pels viatges d'entitats sobiranistes

L'operació coincideix amb l'escorcoll de la seu de l'ACM

La seu de Viatges Alemany a Vic.
La seu de Viatges Alemany a Vic. | Josep M. Montaner
Osona.com
21 d'octubre del 2019
Actualitzat el 24 d'octubre a la 13:07h
La Policia Nacional ha registrat aquest matí l'oficina de Viatges Alemany a la plaça Major de Vic. Els agents han fet fora als treballadors i s'han estat mirant els ordinadors. Fonts de l'entorn apunten que busquen informació sobre viatges relacionats amb les entitats sobiranistes, com l'ANC, Òmnium o l’AMI, com per exemple el que van fer diversos alcaldes per anar a veure Carles Puigdemont a Bèlgica.

En aquest sentit s'ha pronunciat l'alcaldessa de Vic Anna Erra remarcant que "és l'única connexió" per la qual s'entenen els escorcolls d'aquest matí. Erra ha apuntat que es tracta d'una persecució a les entitats sobiranistes o persones que han tingut contacte. "Estan intentant buscar coses que existeixen. No sé què volen trobar-hi", ha dit l'alcaldessa.

Per això, ha denunciat "la pressió, el control i la persecució", que exerceix l'Estat i el món judicial contra els sobiranistes. "No volen escoltar què vol el poble de Catalunya. S'ha de començar a fer política i començar a entendre que aquest tema no desapareixerà per molt que ens vulguin reprimits i tancats", ha criticat.

Des de l'agència remarquen que es tracta d'un procediment penal que requereix informació i documentació d'un únic client, i en cap cas contra Viatges Alemany ni cap dels seus representants o treballadors.

Escorcoll a l'ACM​

De fet, la Policia Nacional també ha escorcollat la seu de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Els agents busquen indicis de presumpta malversació per part de l'ens municipalista, segons ha avançat El Confidencial.  Les mateixes fonts desvinculen l'operació del conseller d'Interior, Miquel Buch, que va ser president d'aquesta associació durant sis anys, entre el 2011 i el 2017. L'operació està oberta, ordenada pel jutjat d'instrucció número 16 de Barcelona i sota secret de sumari. 

Precisament, una de les qüestions que s'investiga és si l'ACM va pagar amb recursos públics viatges d'alcaldes i regidors a Brussel·les, on s'havien convocat manifestacions en suport als presos polítics i els exiliats. El pagament d'aquests viatges -concretament el del 7 de novembre del 2017- ja va generar polèmica, fins al punt que la Fiscalia va anunciar que obriria diligències d'investigació.
Arxivat a