1 de 10
Vaga del 18-O

Vull fer vaga: què he de saber?

T'expliquem quins drets i deures tens per secundar-la

La capçalera de la manifestació independentista de l'1 de maig | Ferran Casas
per Ariadna España, 17 d'octubre de 2019 a les 13:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El total de quasi 100 anys de presó i inhabilitació pels líders independentistes, dictats pel Tribunal Suprem, ha erosionat els carrers de tota Catalunya i, també, ha traspassat fronteres. Les tres jornades de protesta, en què l'última ha estat la més violenta fins ara a Barcelona, estan escalfant els carrers per preparar-se per la vaga general del 18-O convocada per la Intersindical-CSC i la IAC contra la retallada de drets laborals i polítics.

La vaga és un dret fonamental reconegut tant a la Constitució Espanyola com en l'Estatut de Treballadors i són els sindicats els que tenen el dret a convocar-les. Però, com tot, té les seves conseqüències i les seves condicions. Si tens la intenció d'exercir el dret a fer vaga aquest divendres, aquí t'expliquem les claus per saber quins són els teus drets, els teus deures i la relació que té el treballador amb l'empresa en cas de secundar-la:

 
Participació