Una marxa multitudinària i més talls a la carretera marquen el tercer dia de rebuig a la sentència de l'1-O

Milers manifestants han inundat la C-17 en una de les columnes que es dirigeix a Barcelona

La Marxa per la Llibertat per la C-17 a Tagamanent
La Marxa per la Llibertat per la C-17 a Tagamanent | Adrià Costa
16 d'octubre del 2019
Actualitzat el 17 d'octubre a les 9:40h

Milers de persones d'arreu d'Osona han sortit aquest dimecres al matí de Vic en una de les cinc columnes de la Marxa per la Llibertat, promogudes per l'ANC. Durant els propers dies recorreran la C-17 i l'AP-7 en sentit sud per arribar a Barcelona el divendres. Segons la Guàrdia Urbana de Vic, unes 10.000 persones han sortit de la plaça U d'Octubre de la capital d'Osona.

Els manifestants han fet parada per dinar a Centelles i al vespre han arribat fins a la Garriga on fan nit. A la marxa no hi ha hagut incidències i els caminants han estat puntuals al seu punt de destinació (Galeria de fotos de la Marxa per la Llibertat a la C-17). 
 

La Marxa per la llibertat a Tagamanent. Foto: Adrià Costa


Dijous es reprèn la marxa, amb parada per dinar a Parets fins a arribar a Sant Quirze del Vallès. En aquest punt passen la segona nit i divendres aniran fins a Barcelona, on està previst arribar a les 12 del migdia. Pots consultar tota la guia en aquest enllaç.

Alguns han fet només un tram i han tornat amb tren a Tona i Centelles, després que l'autobús de l'organització els hagi acompanyat a l'estació. D'altres s'hi han afegit a mig camí. I d'altres estan disposats a arribar fins al final, com és el cas de l'Anna, una jove de Vic que viu i estudia a Barcelona. "He vingut a defensar els meus drets i els de tots els catalans". "Amb aquesta sentència s'ha demostrat que poden fer el que vulguin amb nosaltres", ha lamentat.


Més talls a la C-17 i la C-25

La confluència entre la C-17 i la C-25, a Gurb, continua sent el principal escenari de protesta per la sentència de l'1-O. D'ençà que va sortir el veredicte, centenars de persones l'han anat tallant.

Aquest dimecres,  no ha estat una excepció. Un grup d'estudiants l'han tallat a partir de les 4 de la tarda, col·lapsant també les vies que travessen o del voltant de Manlleu. A la nit, el tall es va traslladar al centre de Vic, a la rotonda de Can Pamplina.
 

Manifestants tallant la C-17 i la C-25 a Gurb. Foto: José M. Gutiérrez