Els talls a la C-17 i la C-25 tornen a protagonitzar el rebuig a la sentència de l'1-O

Centenars de persones s'asseuen davant dels jujtats per denunciar la situació que anul·la el dret a protesta

Tall a la C-17 i la C-25 a Gurb aquest dimarts.
Tall a la C-17 i la C-25 a Gurb aquest dimarts. | Josep M. Montaner
15 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 21:48h
La confluència entre la C-17 i la C-25, a Gurb, ha estat i és el principal escenari de protesta per la sentència de l'1-O. D'ençà que va sortir el veredicte aquest dilluns, centenars de persones l'han tallat. Aquest dimarts, la manifestació ha començat a les 10 del matí. Un grup d'estudiants s'han dirigit fins aquest punt i mica en mica han començat a arribar més persones. S'hi concentra mig miler de persones i es registren llargues cues.

Al voltant de les 4 de la tarda, els Mossos d'Esquadra han desallotjat la via, però al cap de mitja hora s'ha tornat a ocupar. Una setantenta d'antiavalots s'han disposat a iniciar una càrrega, que no ha acabat amb algun enfrontament entre els dos bàndols, amb llançament de salves i pedres inclosos, a més d'algun cop de porra. Durant un moment s'ha ocupat la rotonda d'enllaç de les dues vies (la de Chocovic i llet Pasqual), però el tall s'ha tornat a unificar al cap de poc.
 

Manifestants i Mossos, aquest dimarts al tall de la C-17 i la C-25 Foto: Josep M. Montaner


El dilluns, aquest punt ja va estar tallat durant 5 hores al matí, a l'altura de Vic, i a la tarda, el tall es va traslladar en aquest mateix punt de la C-17 i la C-25. Els manifestants s'hi van estar unes 7 hores (de les 5 de la tarda a les 12 de la nit). Aquest dimarts hi han tornat.

Espelmes al vespre

D'altra banda, al vespre centenars de persones s'han assegut davant dels jutjats de Vic en protesta per la situació actual. Des de l'escenari s'ha denunciat la sentència per "anul·lar el dret de protesta". "Sense manifestació no hi ha expressió", s'ha reclamat. Durant l'acte també s'han llegit les cartes dels nous empresonats i ha cantat Ernest Crusats de la Iaia. Els manifestants han deixat les espelmes davant de l'edifici dels jutjats.
 

Concentració a la jutjats de Vic, aquest dimarts. Foto: Albert Alemany


Sense cap mena de dubte, escenaris totalment contrastats. Als jutjats un silenci gairebé sepulcral amb la llum d'espelmes; i al tall de les carreteres, calma tensa en molts moments i i el foc dels pneumàtics intentant mantenir la flama en hores baixes.

Marxa per la Llibertat: de Vic a Barcelona

Aquest dimecres surt de Vic una de les cinc columnes per la llibertat promogudes per l'ANC en resposta a la sentència de l'1-O. El recorregut, que es farà per la C-17 i l'AP-7, arrencarà a les 8.30 a la plaça U d'Octubre (a davant de l'edifici del Consell Comarcal). La concentració és mitja hora abans, a les 8 del matí. Pots consultar tota la informació en aquesta guia.

El primer dia s'anirà fins a la Garriga, i es dinarà a Centelles. El dijous es reprendrà la marxa, es pararà per dinar a Parets i s'arribarà fins a Sant Quirze del Vallès. En aquest punt es passarà la segona nit i divendres se sortirà fins a Barcelona, on es preveu arribar a les 10 del matí. Dimecres i dijous es recorreran uns 40 quilòmetres i el darrer dia, 20.
 

Tall a la C-25 i la C-17 a Gurb, aquest dimarts. Foto: Josep M. Montaner


Els centres educatius de Vic, aposten pel diàleg

Les direccions dels setze centres educatius de Vic, escoles i instituts de Secundària, han fet un públic un comunicat, en què han reclamat  "més educació en el diàleg", per formar "els futurs ciutadans a través del pensament crític" i educar en la no-violència.

Mundó no demanarà l'indult

L'exconseller de Justícia Carles Mundó, condemnat pel Suprem a un any i vuit mesos d'inhabilitació i a una multa de 60.000 euros per un delicte de desobediència, assegura que ni ell ni cap altre dels condemnats demanarà l'indult. "Cap de nosaltres tenim el més mínim interès en demanar l'indult. No el demanaré. Ni els que el podrien demanar el demanaran ni els que el podrien donar el donaran", ha dit en una entrevista aquest dimarts a Rac1. 
Arxivat a