Les escoles i instituts de Vic reclamen més educació en el diàleg després de la sentència de l'1-O

Alguns centres fan serveis mínims

Una aula
Una aula | Adrià Costa
Osona.com
15 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 18:33h

Les direccions dels setze centres educatius de Vic, escoles i instituts de Secundària, han fet pinya davant la sentència del procés. En un comunicat conjunt, reclamen "encara més en l'educació en el diàleg", per formar "els futurs ciutadans a través del pensament crític" i educar en la no-violència.

Els directors dels centres que signen el comunicat són FEDAC Vic, Escola la Sínia, Col·legi Dominiques Vic, Institut de Vic, Escola Estel, Institut Jaume Callís, Col·legi Sagrat Cor, Escola Guillem Mont-Rodon, Escola Sentfores, Escola Vic Centre, Escola Salarich, Vedruna Escorial Vic, Institut La Plana, Col·legi Sant Miquel dels Sants, Escola d'Art i superior de disseny, i Escola Andersen.

Cal destacar que alguns d'aquests centres ofereixen serveis mínims, després que el professorat hagi decidit no treballar davant de la sentència.

Llegeix tot el comunicat:

COMUNICAT
Pel diàleg eina constructora de ciutadania
A la comunitat educativa, a les autoritats i a la ciutadania
Els sotasignants, directors i directores dels centres escolars de Vic, davant la Sentència 459/2019 del Tribunal Suprem, dictada avui dia 14 d'octubre de 2019, i atents a la seva repercussió social

Manifestem:
1) La nostra aposta més ferma per insistir encara més en l'educació en el diàleg. Unes sentències que empresonin tants anys a líders polítics no és un bon pas per a la construcció d'un teixit social i democràtic que integri la pluralitat.

2) La solució als conflictes no passa mai per càstigs ni sentències, sinó per afrontar els problemes a través del contrast de posicions. Els centres educatius formem els futurs ciutadans a través del pensament crític, de la descoberta de l'alt valor de la paraula i de la força del diàleg.

3) La participació en la vida ciutadana té la no-violència com a principi rector. L'escola és un lloc privilegiat per educar en la no- violència, en la participació social i ciutadana. Reafirmem el nostre compromís en una educació que promou aquests principis participatius.
Davant doncs de la sentència del Tribunal Suprem que condemna els líders polítics i socials del nostre país a penes de privació de llibertat, de paraula i de representació política ens reafirmem en una educació que té com a tret essencial el diàleg com a eina constructora d'una ciutadania democràtica.

Arxivat a