La sostenibilitat i les energies renovables es retroben a Vic

El recinte firal del Sucre acull del 17 al 19 d'octubre la 2a Fira de l'Autoconsum Elèctric i el 3r Congrés i Fira de la Fusta Constructiva

Durant la presentació de la Fira d'Autoconsum Elèctric i el Congrés i Fira de la Fusta Constructiva.
Durant la presentació de la Fira d'Autoconsum Elèctric i el Congrés i Fira de la Fusta Constructiva. | ACN
Osona.com
16 d'octubre del 2019
Tot a punt per a la 2a Fira de l'Autoconsum Elèctric i el 3r Congrés i Fira de la Fusta Constructiva que tindrà lloc del 17 al 19 d'octubre a Vic. Tal com destacava Bet Piella, vicepresidenta de Fires i Mercat, durant la presentació, hi ha "un interès creixent per afrontar el canvi climàtic", que s'ha notat en el certamen. En aquest sentit, remarcava "l'encert" de centrar dues fires en una única data. Per tant, la sostenibilitat es retrobaran a partir de dijous a Vic.

Aquest interès creixent sobre la fusta o l'autoconsum elèctric és palès en el nombre d'expositors. En el cas de l'autoconsum, s'ha passat de 27 a 40 expositors. Hi haurà fabricants, enginyeries, comercials, consultories, distribuïdors, instal·ladors, associacions i formadors. Al congrés de la fusta constructiva n'hi haurà una cinquantena. A l'anterior edició n'hi havia 40.

La Fira de l'Autoconsum Elèctric té per objectiu promocionar l'autoconsum d'electricitat tan a gran escala com en l'àmbit particular, mitjançant plaques solars fotovoltaiques o altres solucions energèticament autosuficients. Està adreçada principalment a professionals. De fet, la jornada tècnica adreçada al sector es dividirà en quatre grans blocs temàtics: la situació de la fotovoltaica a Espanya; l'autoconsum als ajuntaments i al sector públic; les comunitats energètiques d'autoconsum compartit; i els projectes mitjans i grans amb PPA's o acords de venda d'energia a llarg termini.

A més, entre les activitats de la Fira de l'Autoconsum, destaca una sessió dedicada a la compra agregada o els cursos sobre energies renovables que faran diferents alumnes d'escoles i instituts. El públic també podrà provar algun dels tres cotxes elèctrics que es posaran a disposició durant la fira.

D'altra banda, el Congrés i Fira de la Fusta Constructiva també vol posar en contacte els coneixements actuals de la construcció sostenible amb la demanda creixent que hi ha sobre aquesta tecnologia.
 

Consulta més informació

Arxivat a