Els candidats d'Osona a les llistes pel 10-N

La CUP és la candidatura amb més presència d'osonencs

Una votant a l'escola Guillem de Mont-rodon de Vic
Una votant a l'escola Guillem de Mont-rodon de Vic | Adrià Costa
Osona.com
17 d'octubre del 2019
La Junta Electoral Central (JEC) ha publicat aquesta setmana al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) les candidatures definitives per a les eleccions del 10 de novembre. La CUP és la candidatura que té més osonencs: Núria Comerma (18), el regidor de Torelló Jordi Casas (19) i el regidor de Vic Joan Coma (32), que tanca la llista. Pel que fa als suplents, hi ha la regidora de Torelló Maria Àngels Casals (4) i l'alcalde de Sant Quirze de Besora David Solà (6).

Pel que fa a les altres llistes, l'alcalde de Centelles Josep Paré repeteix al PSC (14) i la regidora del mateix municipi Carme Sayós amb JxCat (21), llista en què Pilarín Bayés ocupa la 31a posició.

Sense els noms dels presos

Les candidatures han estat publicades sense els noms dels presos independentistes que constaven a les llistes d’ERC i JxCat. Ho fa després de la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O i que la mateixa JEC resolgués també dilluns que els condemnats “han de ser exclosos” de les eleccions.

La JEC donava als dos partits un termini mínim per fer la substitució o ja anunciava que publicaria les candidatures sense els seus noms i deixant córrer les llistes, com ha passat.

Per part d’ERC no hi consten, doncs, ni Oriol Junqueras al Congrés ni Raül Romeva a Senat, i són substituïts al capdavant de les llistes Gabriel Rufián i Mirella Cortès, respectivament.

Per part de JxCAT no hi figuren tampoc Jordi Sànchez, Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull, que encapçalaven les llistes per cadascuna de les demarcacions catalanes, i ocupa el número 1 per Barcelona la portaveu de la formació al Congrés, Laura Borràs.

Consulta aquí les llistes definitives pel 10-N.