procés català

La Guàrdia Civil fa controls «antiterroristes» a Osona

La Benemèrita incrementa el nombre d'agents al territori amb motiu de la sentència de l'1-O

per NacióDigital, 12 d'octubre de 2019 a les 09:52 |
La Guàrdia Civil ha estat fent aquest divendres diversos controls "antiterroristes" en diversos punts de Catalunya, especialment a la Catalunya Central. Diversos conductors ho han denunciat a través de les xarxes socials i els controls s'han fet en llocs com Berga, Avià, Sant Vicenç de Castellet i municipis d'Osona, entre d'altres.
 

Alerta Solidària ha alertat dels fets i han denunciat "l'ajuda indispensable" dels Mossos en aquesta tasca de la Benemèrita. Aquest grup d'advocats independentistes ha fet un fil de Twitter amb informacions i recomanacions per si els conductors es troben en un control d'aquest tipus.
  La Guàrdia Civil i la policia espanyola han incrementat la presència dels agents a Catalunya amb motiu de la imminent publicació de la sentència de l'1-O, que previsiblement provocarà mobilitzacions al carrer. Ara per ara, les forces i cossos de seguretat de l'Estat ja s'han desplegat per infraestructures estratègiques del país, com l'AVE, el port de Barcelona o l'aeroport del Prat. 

 

Participació