​Tota una vida a General Cable de Manlleu

Els treballadors s'esperaven una reestructuració de Prysmian Group, però no el tancament ja que en situacions semblants s'ha reconduït

Treballadors de Prysmian Group, de la planta de General Cable, a Manlleu
Treballadors de Prysmian Group, de la planta de General Cable, a Manlleu | Carles Fiter
11 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:31h
La multinacional Prysmian Group té previst tancar la planta de General Cable a Manlleu. Aquest tancament afecta 334 llocs de treball a la capital del Ter (i uns 157 a Montcada i Reixac) i es comptabilitza que podria afectar-ne 2.000 més indirectament. Els treballadors, mobilitzats des del primer moment, denuncien que es tracta d'una estratègia per eliminar competència, ja que a la multinacional italiana no li interessa vendre la planta a una companyia del mateix sector.

Els treballadors reivindiquen la seva viabilitat i futur pel tipus de cable que elaboren, així com les comandes de feina que encara tenen. El ritme de treball la planta segueix, tot i l'anunci de tancament. Per la seva banda, l'empresa, que va adquirir la planta el 2017, al·lega motius organitzatius i estructurals.

Cada treballador té una història amb l'empresa. I no només són els 334 actuals, ja que ha estat una fàbrica de referència a la capital del Ter, on han passat centenars d'osonencs, però sobretot manlleuencs. Osona.com conversa amb tres testimonis.