Marc Verdaguer, nou president del Consell d'Alcaldes d'Osona

Acompanyen el batlle de Calldetenes cinc vicepresidències: Joan Carles Rodríguez, Mercè Cabanas, Albert Serra, Josep Paré i David Solà

El Consell d'Alcaldes d'Osona, aquest dimecres.
El Consell d'Alcaldes d'Osona, aquest dimecres. | Twitter @CCOsona
11 d'octubre del 2019
Marc Verdaguer ha estat escollit per unanimitat com a nou president del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses d'Osona (CAO). Tal com havia avançat Osona.com, l'alcalde de Calldetenes (JxCat) encapçala a partir d'ara l'òrgan en què hi participen tots els batlles de la comarca.

En el ple de constitució del CAO d'aquest dimecres es va escollir per primera vegada cinc vicepresidències, ja que hi ha tots els partits polítics representats. Joan Carles Rodríguez, president del Consell Comarcal i alcalde de Sant Julià de Vilatorta, ocupa la vicepresidència primera. Al seu darrera hi ha Mercè Cabanas (Taradell-ERC), com a vicepresidenta segona; Albert Serra (Roda de Ter-Independents d'Osona), com a tercer; Josep Paré (Centelles-PSC), com a quart; i David Solà (Sant Quirze de Besora-SP Amunt), com a cinquè. Quan Solà deixi de ser alcalde a mig mandat pel pacte amb ERC, desapareixerà la darrera vicepresidència.

El Consell d'Alcaldes d'Osona és l'encarregat d'informar sobre aquelles propostes que siguin d'interès per als municipis abans de sotmetre-les a l'aprovació del ple comarcal, tal com estableix el Reglament Orgànic Comarcal. El CAO també pot presentar propostes d'actuació al plenari, formular peticions i suggeriments, i proposar iniciatives, entre altres. Es reuneix trimestralment.

ERC al Consell Comarcal i JxCat al Consell d'Alcaldes

Joan Carles Rodríguez (ERC) va ser elegit president del Consell Comarcal d'Osona el passat juliol. Els republicans, que van arrabassar la condició de primera força a JxCat, governen conjuntament amb aquesta formació i els Independents d'Osona, un total de 28 consellers. Els 5 consellers del PSC i la CUP estan fora del pacte.

En el passat mandat, CiU tenia la presidència del Consell Comarcal i ERC la del consell d'alcaldes. Aquesta tendència de presidir un ens o l'altre també es repeteix en aquest mandat. D'aquesta manera, l'alcalde de Calldetenes pren el relleu a Àlex Garrido (ERC), batlle de Manlleu.

Verdaguer també és conseller al Consell Comarcal d'Osona i està previst que a mig mandat de la Diputació substitueixi Josep Arimany. Caldrà veure si hi ha canvis en aquest sentit de cara el 2021.