El Museu Episcopal de Vic acull «Visitation» de Bill Viola

La creació d'un referent del videoart forma part de la «Ruta Viola» que reuneix la gran exposició a La Pedrera

L'obra Visitation de Bill Viola al MEV
L'obra Visitation de Bill Viola al MEV | MEV
Osona.com
09 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:45h
El Museu Episcopal de Vic (MEV) acull, des de divendres passat i fins al 5 de gener, una obra de Bill Viola, un dels artistes més destacats i amb més renom del panorama artístic internacional. L'obra Visitation forma part de l'exposició "Bill Viola. Miralls de l'invisible" que es pot veure a La Pedrera de Barcelona i que ofereix un ampli recorregut per la trajectòria de l'artista.

L'obra de Viola es pot trobar a la sala 5, entre obres de referència del romànic i el gòtic. La instal·lació té per objectiu establir un diàleg amb les obres del museu que disten més de 7 i 8 segles en el temps.

Bill Viola (Nova York, 1951) està considerat un dels pioners del videoart, utilitza sofisticades tecnologies audiovisuals per explorar i expressar una preocupació constant per la naturalesa de l'ésser humà i la transitorietat de la vida.

Els promotors de la mostra han establert sinergies amb altres centres de referència del país per mostrar els treballs del videoartista. A més del MEV, es poden veure obres al Museu de Montserrat, al Bòlit (Centre d'Art Contemporani de Girona), al PLANTA Fundació Sorigué de Balaguer, al Palau de la Música Catalana i al Gran Teatre del Liceu.

Activitats paral·leles

El museu ha organitzat diferents activitats paral·leles. El divendres 18 d'octubre a les 5 de la tarda es farà la primera de les visites guiades en què es parlarà de l'obra de Viola i el diàleg/relació amb les obres del MEV. El divendres 15 de novembre, el MEV i l'Institut Superior de Ciències Religioses amb la col·laboració de L'Albergueria,H. Associació Per A les Arts Contemporànies, la Universitat de Vic i l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic han organitzat "Quan Art i Tecnologia dansen en l'Espiritualitat". Una sessió de tarda que vol reflexionar sobre l'evolució al llarg de la història d'aquests dos conceptes claus en la vida humana.
Arxivat a