Empresa

Els treballadors de General Cable es reuneixen amb el Govern: «Som viables i tenim futur»

El Homrani es compromet a "acompanyar" els comitès d'empresa i a defensar els "llocs de treball industrials"

per Osona.com, 9 d'octubre de 2019 a les 09:55 |
Treballadors de Prysmian es reuneixen amb Chakir el Homrani. | Twitter @ChakirelHomrani
Diversos representants dels comitès d'empresa de General Cable es van reunir aquest dimarts amb el Govern després que Prysmian Group anunciés el tancament de les plantes de Montcada i Reixac i Manlleu.

Davant el possible acomiadament de prop de 500 persones, els treballadors defensen que la fàbrica està "en situació de beneficis" i rebutgen "reindustrialitzacions". "Som viables i tenim futur", assegurava Jaume Mata, del comitè d'empresa de la planta de Manlleu. Al seu torn, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, refermava el compromís del Govern d'"acompanyar" els empleats afectats i defensar "llocs de treball industrials".


En cas que es confirmi, l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) anunciat per la multinacional de Prysmian Group, comportarà l'acomiadament d'un total de 487 empleats, dels quals 334 són de la planta de Manlleu i 153 treballen en la Montcada. En el cas de la capital del Ter, s'ha comptabilitzat que la mesura afectaria més de 2.000 treballadors indirectament.

"Que ens vulguin tancar és qüestió purament d'estratègia de la companyia, i no la compartim", denunciava Mata, que també celebrava el suport del conseller El Homrani. Així mateix, Àngel Gami, del comitè d'empresa de la fàbrica a Montcada, expressava la voluntat d'implicar "a nivell polític i social" totes les institucions i col·lectius possibles per demostrar que les dues plantes són "viables".

En acabar la reunió, El Homrani va valorar positivament la trobada i assegurava que el Govern ha ofert "acompanyament" als treballadors en la defensa dels seus drets laborals "a l'espera de veure si finalment entra aquest expedient de regulació i en quines condicions".

Front comú a Manlleu i Montcada


Els treballadors de General Cable de les plantes afectades es concentraran aquest dimecres a les 5 de la tarda davant del Parlament de Catalunya per denunciar la seva situació. Manlleu ja va reunir aquest dissabte un miler de persones en una manifestació en contra del tancament de les dues fàbriques.
 

Manifestació a Manlleu dels treballadors de Prysmian pel tancament de General Cable. Foto: Josep M. Montaner

 

Participació