En marxa els actes per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental a Osona

La producció d'Osonament i Arnau Tordera a l'Atlàntida posarà punt final a la programació el novembre

Una mostra de llibre sobre la salut mental a la biblioteca Triadú de Vic, l'any passat.
Una mostra de llibre sobre la salut mental a la biblioteca Triadú de Vic, l'any passat. | Josep M. Montaner
08 d'octubre del 2019
Osonament, el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), l’Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona (AFMMO),  la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic - UCC), Activament Osona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya presenten el programa d’activitats 2019 per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre) a Osona. 

Els actes, que ja estan en marxa i s'allargaran fins al novembre, compten amb la participació de diverses entitats socials i culturals de la comarca. Enguany, el lema escollit és “Parlar i escoltar salva vides”, d’acord amb la temàtica sobre el suïcidi escollida a l'àmbit nacional.

Cinema i debat

Cineclub Vic i Fòrum de Debats col·laboren en el programa des dels seus inicis amb la projecció d’un film i l’organització d’una conferència en el marc de les seves programacions estables. La pel·lícula és Love & Merci de Bill Pohlad, una biografia del cantant i compositor dels Beach Boys, Brian Wilson. Es projecta aquest dimarts, 8 d’octubre, a les 21.30h. El cinefòrum posterior estarà conduit per la psiquiatra del CHV M. José Álvarez.


D'altra banda, Fòrum de Debats ha programat la conferència “Parlem del suïcidi: una realitat silenciada”, a càrrec de la psicòloga Cecília Borràs, presidenta i fundadora de l’entitat “Després del suïcidi-Associació de supervivents DSAS. La sessió es portarà a terme a la Sala Marià Vila d’Abadal de l’edifici El Sucre de Vic el divendres 8 de novembre.

El plat fort: espectacle d'Osonament i Tordera

Un dels plats forts de la programació 2019 és l’espectacle Jo bé i tu?, una producció d’Osonament i el músic Arnau Tordera. Aquesta obra de creació col·lectiva s’estrenarà el dissabte 23 de novembre a l’Atlàntida de Vic i té com a principals protagonistes a persones ateses a Osonament i artistes de diverses disciplines externs a l’entitat. Les entrades ja estan a la venda a la web de l’Atlàntida.

Les biblioteques, també  

Com cada any, les biblioteques d’Osona faran una àmplia tasca per sensibilitzar la població sobre la salut mental amb la programació de Temps de contes per als més petits, a càrrec de la rondallaire Lídia Clúa, a onze biblioteques de la comarca. També es presentaran llibres i es faran conferències sobre la salut mental.
 

Consulta tota la programació