Àlex Garrido: «La prioritat és fer pinya entre institucions i treballadors per aturar el tancament de General Cable»

L'alcalde de Manlleu explica que Prysmian no està disposada a vendre la planta a una companyia del mateix sector

L'alcalde Àlex Garrido, a la dreta, aquest dissabte a la manifestació a Manlleu.
L'alcalde Àlex Garrido, a la dreta, aquest dissabte a la manifestació a Manlleu. | Josep M. Montaner
Osona.com
05 d'octubre del 2019
Actualitzat el 09 d'octubre a les 11:24h
L'alcalde de Manlleu Àlex Garrido es va reunir aquest divendres amb els treballadors de General Cable, del grup Prysmian. La companyia italiana té previst tancar la planta a la capital del Ter, una mesura que afectaria directament 334 treballadors (i més de 2.000 indirectament). En declaracions a Osona.com, Garrido explica que "la prioritat és fer pinya conjuntament entre institucions i treballadors per aturar el tancament, tot i ser conscients que és complicat".

Aquest dissabte, gairebé un miler de persones s'han concentrat a Manlleu per protestar contra aquesta mesura. Des del comitè denuncien que l'empresa no vol vendre la planta tot i haver-hi altres empreses interessades. Remarquen que és una estratègia per eliminar la competència.
 

Manifestació a Manlleu dels treballadors de Prysmian pel tancament de General Cable. Foto: Josep M. Montaner


No estan disposats a vendre al mateix sector

Garrido es va reunir amb els representants de Prysmian la setmana. "Va ser una reunió poc fructífera", explica el batlle, destacant que va defensar els drets dels treballadors "com a prioritat". "Sí que és cert que no volen vendre la planta al mateix sector", afegeix el batlle, remarcant que "hem de lluitar per mantenir la planta amb l'activitat que s'està fent ara".

Aquest dissabte, treballadors i Ajuntament de Manlleu han signat un manifest conjunt. La setmana vinent, es crearà una comissió de seguiment per treballar de forma conjunta. L'Ajuntament de Manlleu ha transmès la situació al Departament de Treball, així com al president del Parlament Roger Torrent, que divendres va visitar la capital del Ter.
Arxivat a