Els acusats de penjar pancartes als ajuntaments de Roda i Folgueroles neguen els fets

Els veïns de Roda de Ter reconeixen que eren al seu municipi, però no a Folgueroles tal com se'ls acusa

La concentració d'aquest matí als jutjats.
La concentració d'aquest matí als jutjats. | Carles Fiter
Carles Fiter
04 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:27h
Dos veïns de Roda de Ter, un home i una dona, han estat citats a declarar aquest divendres al matí als jutjats de Vic per penjar pancartes als ajuntaments de Roda i de Folgueroles. Tots dos han estat denunciats per la Junta Electoral Central (JEC). Els fets van tenir lloc el passat 26 d'abril durant la campanya electoral per penjar rètols en què posava "Desobeïm la JEC".

Els investigats neguen les acusacions. De fet, reconeixen que eren a Roda de Ter, municipi d'on són veïns, com una trentena de persones més; però, neguen que fossin a Folgueroles. Els advocats dels acusats són Cesar Lagonigro i Jordi Flores, de l'Associació d'Advocats d'Osona per la Defensa dels Drets Humans. En declaracions a Osona.com, Lagonigro puntualitza que, a més, les pancartes són diferents, sobretot les grafies.

També explica que se'ls acusa d'un delicte de desobediència a la JEC. "No sabem el caire que agafarà l'atestat i hem de valorar les proves que s'han portat a terme i si s'han de fer altres diligències", conclou.

Una setantena de persones s'han concentrat davant del jutjat per donar-los suport, en una concentració que ha convocat l'ANC Osona. "No esteu sols", han cridat els manifestants.


Tres citats més pels talls a la C-25 de la vaga del 21-F a Gurb

Tres persones estan citades a declarar -el proper dimecres 9 d'octubre- pels talls a la C-25 durant la vaga del passat 21 de febrer a Gurb. Estan investigats per desordres públics i s'ha ampliat la causa del cas de Roger Aguayo, que va ser detingut el mateix dia per "atemptar contra els agents". Aguayo ja va declarar anteriorment. Hi ha cinc persones encausades.

S'han convocat diverses concentracions de suport als cinc investigats, alguns dels quals són de Sant Julià de Vilatorta i Roda de Ter. El dissabte 5 d'octubre a Sant Julià hi haurà un acte solidari amb una botifarrada i concerts. El mateix dia que vagin a declarar, dimecres 9 d'octubre, s'ha organitzat una manifestació al matí abans d'anar als jutjats, que sortirà de la plaça a un quart de 10 del matí.

 

La concentració d'aquest matí als jutjats. Foto: Carles Fiter

Arxivat a