Capgirem Vic no assisteix a la inauguració de la plaça 1 d'Octubre perquè és «un gest simbòlic»

La formació reclama que es doni el nom a un carrer o plaça del nomenclàtor oficial de la ciutat

Commemoració del segon aniversari de l'1-O a Vic
Commemoració del segon aniversari de l'1-O a Vic | Albert Alemany
Osona.com
02 d'octubre del 2019
Capgirem Vic no va assistir aquest dilluns a la inauguració de l'espai dedicat a l'1-O. La formació considera que donar aquest nom a tot l'espai a l'entorn de l'edifici del Sucre no és més que "un gest simbòlic que no està en absolut a l'alçada del que va representar la data". En aquest sentit, critica que l'equip de govern (JxCat) "no ha tingut la valentia de donar-li el nom a un carrer o plaça que formi part del nomenclàtor oficial".

La posició de Capgirem no ha canviat respecte a la posició del darrer ple, ni del de fa un any, quan l'equip de govern ja tenia aquesta intenció. Llavors no va prosperar perquè no hi havia consens. En el darrer ple, ERC i el govern (amb majoria absoluta) van donar llum verda a la proposta amb el vistiplau d'ANC i Òmnium, excepte el CDR.

Des de Capgirem també criquen les dues consultes fallides, "intoxicades i esbiaixades", al carrer Virrei Avilés i a la plaça de l'Estació; i la falta d'intenció de reprendre el debat. "El juliol simplement se'ns va informar que es portaria a ple l'aprovació d'aquesta proposta", apunten.
 

Durant la roda de premsa de Capgirem Vic prèvia la inauguració Foto: Capgirem Vic


Sense transcendència

La formació remarca que l'espai no té "transcendència com a espai públic, ja que no només s'està canviant el nom de la placeta d'accés a l'edifici del Sucre, sinó a tot l'espai lliure de la parcel·la". "Per tant, la "plaça" de l'1 d'Octubre també serà la part del darrere, sota la xemeneia, i el carreró entre l'edifici i Can Pamplona, i la vorera de davant l'aparcament de sorra", afegeixen. En aquest sentit, apunten que la plaça ni sortirà al nomenclàtor de la ciutat, ni al cadastre, "ni tan sols al Google Maps".

Capgirem Vic va proposar que l'espai d'entrada a l'edifici del Sucre es cedís, de manera que passés a formar part de la via pública, convertint-se així, de manera legal i reconeguda, en una plaça. Això hagués comportat la transcendència que reclama Capgirem Vic. "La proposta va ser denegada immediatament al·legant que s'havia d'inaugurar pel dia 1 d'octubre", conclouen.
Arxivat a