​Més de 130 comerços, indústries i institucions ja s'han adherit al grup de compra agregada d'energia d'Osona

L'agrupació té per objectiu que les empreses puguin accedir a energia renovable a un preu més assequible

Una reunió informativa del nou grup.
Una reunió informativa del nou grup. | Creacció
Osona.com
01 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:22h
Diverses administracions públiques i entitats empresarials van decidir unir esforços per tal que les empreses d'Osona puguin accedir a l'energia renovable a un preu molt més assequible. El passat juny van impulsar el grup de compra agregada d'energia d'Osona i actualment ja s'hi han adherit 133 punts de subministrament, és a dir, més de 130 comerços, indústries i edificis públics, que sumen fins a 31,3 GWh de consum d'energia.

L'Oficina de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manlleu i l'Associació d'Empresaris de Manlleu van iniciar aquest projecte a nivell local. Amb l'adhesió de l'Ajuntament de Vic, Creacció i les tres associacions de polígons industrials de Vic (Malloles Vic, PAEC i Associació Vic Nord) el projecte ha agafat dimensió comarcal.

Ara, treballen conjuntament per configurar Grup de Compra agregada d'energia d'Osona i que les empreses adscrites obtinguin una reducció del cost energètic. Aquest fet impactarà directament en la competitivitat del teixit empresarial de la comarca, ja que s'aconseguirà millorar preus i condicions contractuals per accedir a l'energia, que serà 100% d'origen renovable. Una altra avantatge és que es fomentarà l'autoconsum.

El proper dijous 3 d'octubre es faran dues reunions on les empreses participants ja tindran propostes de calendari, es formaran grups de portaveus i es podrà definir la convocatòria de cara a les companyies comercialitzadores d'energia. L'acte es farà a Vic a les 9 del matí i a Manlleu a les 12 del migdia. L'ordre del dia contemplarà una visió general de tot el procés, així com de les característiques i els preus de sortida esperats. Es comptarà amb l'assessorament expert de Josep Camprubí i José Enrique Vázquez, de l'empresa GCTPlus Eficiència Energètica.

Les empreses adherides, des d'indústries fins a comerços, sigui quin sigui el seu consum energètic, poden aconseguir estalvis importants sumant-se al grup. En aquests moments, les empreses interessades han facilitat factures del subministrament elèctric i se n'està fent una anàlisi per definir les característiques del grup de compra agregada.
Arxivat a