Esteve Espuña, nou president d'INNOVACC

La junta directiva de l'entitat també ha escollit l'alcalde d'Olot, Josep Berga, com a vicepresident

Esteve Espuña
Esteve Espuña | INNOVACC
Redacció
30 de setembre del 2019
L'Associació Catalana d'Innovació del Sector Carni Porcí (INNOVACC) ha escollit Esteve Espuña, representant de l’empresa Esteban Espuña SA, com a nou president de l’entitat. La decisió es va prendre el passat dimecres, 25 de setembre, en la reunió de la junta directiva celebrada a Olot. Al mateix temps, es va escollir com a vicepresident Josep Berga, alcalde i representant de l’Ajuntament d’Olot.

La resta de membres de la junta directiva d’INNOVACC segueixen essent: Narcís Cañigueral (Monter), Jacint Arnau (IRTA), Jaume Palau (Argal), Xavier Vilà (Batallé), Josep Collado (FECIC), Josep Puigdollers (Gepork), Josep Vilanova (Joaquim Albertí), Ricard Carreras (Mafrica), Llorenç Freixanet (Metalquimia), Joan Boix (Noel), Antonio Jové (Olot Meats), David Ventura (Carinsa). També assisteixen a les reunions de junta directiva els membres del Consell Assessor d’INNOVACC que són: David Garcia-Gassull (Cambra Comerç Barcelona), Eduard Torrent (Cambra Comerç Girona), Juli Espina (Embotits Espina), Ignasi Papell (Eurecat), Santiago Alsina (Escorxador d’Avinyó), Albert Puxan (Mimasa), Montserrat Mor-Mur (UAB), Carmen Carretero (UdG) i Sergio Ponsá (UVIC).

Anteriorment, la presidència d’INNOVACC l’havien ocupat els alcaldes d’Olot, Lluís Sacrest (2008-2011) i Josep Maria Corominas (2011-2019).

INNOVACC és el clúster del sector carni porcí català. L’entitat és una associació sense ànim de lucre que forma part del Programa Catalonia Clusters de la Generalitat de Catalunya, pertany al registre d’Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) del Ministeri d’Indústria, i té la certificació Bronze Label de l’European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA).

L'entitat es va crear el 2008 i des de llavors ha crescut i s’ha anat consolidant com a clúster d’aquest sector per a tot Catalunya. Reuneix empreses de tota la cadena de valor a més d’institucions relacionades amb el sector situades a l’entorn de les empreses (universitats, cambres de comerç, centres d’R+D+i, associacions professionals, administracions públiques del territori...). Actualment agrupa 102 associats, 87 empreses i 15 institucions. Les empreses associades tenen una facturació total aproximada de més de 4.500 milions d’euros i més de 17.000 treballadors. L’objectiu principal del clúster és enfortir la competitivitat de les empreses mitjançant la innovació i la cooperació.
 

Reunió de la junta directiva d'INNOVACC. Foto: INNOVACC