General Cable presentarà un ERO per tancar la fàbrica de Manlleu

L'expedient afecta 334 treballadors de les fàbriques de la capital del Ter

27 de setembre del 2019
Actualitzat el 09 d'octubre a les 11:25h
La planta de General Cable a Manlleu, en una imatge d'arxiu
La planta de General Cable a Manlleu, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
La multinacional General Cable té previst presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que té per objectiu tancar les fàbriques de Manlleu i Montcada i Reixac. Així ho ha anunciat CCOO, que rebutja aquest expedient i està a l'espera que l'empresa ho anunciï formalment per actuar en conseqüència.

El tancament de l'empresa afectaria en major mesura la capital del Ter que t 334 treballadors. La de Montcada i Reixac en té 153. Està previst que el procediment comenci el proper 4 d'octubre.

"La mesura és molt dramàtica"

En declaracions a Osona.com, José Antonio Hernández, secretari general de CCOO d'Indústria de Catalunya, remarca que és una "mesura molt dramàtica. No la podem assumir". "Demanem a l'empresa que ho reconsideri", afegeix.

General Cable ja va presentar un ERO el 2015 amb l'objectiu de retallar llocs de treball. A finals del 2017, la multinacional italiana Prysmian Group va comprar General Cable per més de 2.500 milions d'euros. El 2018 es va fer una primera reestructuració d'administració i direcció. "Ara faltava reordenar la part de producció", explica Hernández.

Tot i això, "entenem que hi ha d'haver altres formules que no passin pel tancament de dues plantes, amb aquesta sagnia de llocs de treball, especialment a la zona de Manlleu".

Reaccions a la notícia

La primera a reaccionar ha estat la socialista Marta Moreta, diputada al Parlament i regidora a Manlleu. Moreta espera "que la Generalitat de Catalunya es posi a treballar per negociar amb l'empresa i l'Ajuntament es posi a disposició dels afectats".
 
Arxivat a