Periodistes holandesos visiten el Museu Episcopal de Vic per conèixer el romànic català

És una de les activitats prèvies de la inauguració de l'exposició "Nord & Sud. Art medieval de Noruega i Catalunya" que es podrà a veure a partir del febrer

Els periodistes holandesos visitant el MEV.
Els periodistes holandesos visitant el MEV. | MEV
Osona.com
29 de setembre del 2019
El Museu Catharijneconvent d'Utrech (Països Baixos) i el Museu Episcopal de Vic (MEV) treballen conjuntament en la producció de l'exposició "Nord & Sud. Art medieval de Noruega i Catalunya". Aquesta mostra internacional tindrà dues versions: a Utrecht (octubre 2019- gener 2020) i a Vic (febrer-maig 2020).

Dins dels actes previs d'aquest projecte d'abast internacional i amb l'objectiu de donar a conèixer el MEV i l'art medieval català, periodistes dels principals mitjans holandesos han visitat el museu per conèixer el seu fons, que són una referència en l'art medieval a escala mundial.

Una desena de professionals de grans mitjans holandesos han participat en un press trip, organitzat pel MEV, l'Agència Catalana de Turisme i Osona Turisme, que té com a objectiu posar en valor la col·lecció del MEV i el pes del romànic català. En la seva estada, han visitat altres indrets com el monestir de Lluçà o l'església de Sant Vicenç d'Espinelves per conèixer la naturalesa del romànic català. El conservador del MEV, Marc Sureda, ha estat l'encarregat d'acompanyar el grup.

L'exposició "Nord & Sud. L'art de l'altar medieval a Noruega i a Catalunya" que es podrà veure al MEV el 2020 reunirà per primera vegada obres d'art religiós dels segles XII-XIV de Catalunya i de Noruega.
Arxivat a