El desmantellament de l'antena del carrer de Sant Fidel de Vic, encara pendent

Dues de les tres ubicacions estan gairebé enllestides, tot i que l'Ajuntament de Vic es va comprometre a retirar-la durant l'estiu

L'antena del carrer de Sant Fidel, aquest dimarts.
L'antena del carrer de Sant Fidel, aquest dimarts. | Josep M. Montaner
24 de setembre del 2019
Actualitzat el 25 de setembre a les 11:08h
L'Ajuntament de Vic es va comprometre a retirar l'antena del carrer de Sant Fidel aquest estiu. El desmantellament, però, encara està pendent. L'estructura s'havia de repartir en tres ubicacions: al carrer Indústria núm. 3 (a l'edifici d'Incasòl), l'església del Carme, i als jutjats de Vic.

Fins al moment, tal com informa l'Ajuntament, dues de les tres ubicacions estan gairebé a punt. La de l'església del Carme està en període de proves i a la del Indústria s'hi estan instal·lant els elements emissors.

Als jutjats, l'empresa constructora hi està ultimant els detalls per entregar l'antena a les operadores telefòniques. Un cop s'acabin aquestes obres, tal com remarca l'Ajuntament, el desmantellament serà imminent.

Aquests nous punts han de garantir la cobertura al centre de la ciutat. L'antena de Sant Fidel dona cobertura a tot el centre de la ciutat (amb les quatre companyies de Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo). L'Ajuntament ja va reubicar les antenes de la xarxa Rescat i Spyca, que garanteixen la comunicació amb els serveis d'emergència catalans (Mossos, Bombers i Guàrdia Urbana) i espanyols (Guàrdia Civil i Policia Nacional).

A Vic, actualment hi ha 16 ubicacions d'antena; amb els nous emplaçaments, n'hi haurà 18. L'antena del carrer de Sant Fidel és una de les més grans en zona urbana i amb uns nivells de radiació més elevats.



 

Una grua retirant el pal de Santo Domingo, on s'havia de traslladar l'estructura de l'antena de Sant Fidel. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a