L'operatiu de la Guàrdia Civil contra l'independentisme a Osona se salda amb un detingut

S'ha arrestat un home a Sant Vicenç de Torelló i s'han fet controls i registres als accessos de Gurb i Vic

Vehicles de la Guàrdia Civil marxant de Torrents de Codines
Vehicles de la Guàrdia Civil marxant de Torrents de Codines | Adrià Costa
Carles Fiter
23 de setembre del 2019
Actualitzat el 21 de novembre a les 9:31h
L'operatiu de la Guàrdia Civil contra l'independentisme també afecta Osona. El cos ha estat aquest dilluns al matí registrant una casa de pagès, el Mas Torrents de Codines, al límit entre Sant Vicenç i Sant Pere de Torelló. S'ha detingut l'home que hi viu amb la seva família (dona i criatura). Feia pocs mesos que s'havia traslladat a la masia amb la seva família i abans vivia a Folgueroles. L'home està vinculat al moviment independentista i al teixit associatiu de la comarca.

Els dos alcaldes d'aquestes poblacions, Sant Pere i Sant Vicenç, Jordi Fàbrega i Èric Sibina, s'han desplaçat fins a la masia, on hi havia desplegament policial molt ampli. L'escorcoll ha acabat al migdia i una grua s'ha emportat un cotxe -tot apunta que el del detingut-. "Forma part de tot el procés de repressió política contra l'independentisme", ha dit Fàbrega.


"Entenem que s'ha actuat d'una forma arbitrària i que amb el gran desplegament policial ha generat alarma social en pobles tan petits com els nostres", ha afegit Fàbrega, remarcant que és una actuació d'una "desproporcionalitat enorme". Hi havia una trentena d'agents escorcollant l'habitatge.

En aquest sentit, l'alcalde ha denunciat l'actitud dels agents, ja que se'ls ha amenaçat que si hi havia cap concentració a la masia els dos batlles serien els responsables jurídics, a més de tampoc deixar prendre imatges a la premsa. "En un estat de dret això no hauria de passar", ha conclòs.

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Vicenç ha explicat que diumenge a la nit es va detectar un vehicle sospitós, que finalment ha resultat ser la Guàrdia Civil de paisà. Al matí hi ha hagut controls de vehicles, després s'ha desmuntat i han tallat l'accés a la masia. A Osona, també s'han portat a terme registres en els accessos de Vic i Gurb. Precisament aquest matí un helicòpter de la Guàrdia Civil ha sobrevolat a baixa altura per la plaça Major de la capital.

Nou detinguts

En aquesta operació, ordenada pel jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional, s'ha detingut nou persones acusades al Vallès i Osona. La Fiscalia acusa els CDR de preparar actes "terroristes amb finalitats secessionistes". El ministeri públic vincula les detencions a la resposta a la sentència del Suprem i avança que en la investigació s'imputen delictes de rebel·lió, terrorisme i tinença d'explosius.

Arxivat a